Не вступаєш у ВНЗ - можеш вчитися у школі 9 років

Не вступаєш у ВНЗ - можеш вчитися у школі 9 років

Фото: Yandex.ua

Національна Рада Реформ при Президентові України ухвалила рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти Закон «Про освіту» не пізніше кінця липня 2017 року.

Вчора відбувся брифінг за результатами засідання Національної Ради Реформ на тему: «Освіта, безпека та благополуччя дітей як пріоритет розвитку країни».

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Читайте також: В Україні впровадять інклюзивну освіту

«Саме в цьому Законі закладено основні зміни, необхідні для повноцінного запровадження освітньої реформи. Ми вже й так сильно запізнилися, адже зміни назріли давно», – наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вона підкреслила, що, за останніми соціологічними опитуваннями, 75,6% українців розуміють, що сьогодні Україні необхідна реформа середньої освіти. При цьому в найбільшому в історії світовому рейтингу загальноосвітніх шкіл Україна з 76 країн посідає лише 38 місце.

Нова українська школа передбачає перехід від школи, де дають лише знання, до школи, де діти отримують компетентності 21 століття.

Компетентності включають знання, уміння їх застосовувати на практиці, а також цінності і ставлення, які допоможуть дітям навчитися критично ставитися до інформації.

Посилаючись на висновки «World Economic Forum», Лілія Гриневич зазначила, що 35% ключових компетентностей, необхідних на ринку праці у 2020 році, зміняться.

Читайте також: Як живуть керівники топ-3 вищих навчальних закладів Кривого Рогу

«Головними стануть м’які вміння, так і як критичне мислення, креативність, емоційниий інтелект та уміння вирішувати складні завдання. Тобто усе те, що можуть робити люди і не можуть машини», – пояснила Міністр освіти і науки.

Мета усіх цих змін, за словами Лілії Гриневич, – випускник Нової школи. Він має бути цілісною особистістю, патріотом та інноватором, здатним змінювати навколишній світ, конкурувати на ринку праці та учитися впродовж життя:

«Для цього школа має дати дитині 10 ключових компетентностей, серед яких не лише володіння мовами, математична грамотність, компетентність у природничих науках, які наша школа хоч посередньо, але дає.

Школа також повинна навчитись розвивати такі компетентності як: уміння вчитися впродовж життя, соціальні і громадянські компетентності, підприємливість і фінансова грамотність, загальнокультурна грамотність, екологічна грамотність і здорове життя»
.

Структура школи поділятиметься на три рівні.

  • 4 роки початкової школи,
  • 5 років – базової
  • 3 роки профільної старшої школи, де діти зможуть повноцінно підготуватися як до вступу до ВНЗ, так і до самостійного життя в реальному світі.

Читайте також: «Європа сьогодні – це Україна», - говорить проректор Криворізького вишу-переселенця

Комментарии (6)

Настоящий Кривой Рог 2.0

16:02, 04 апреля 2017

Когда вводят то? Моя в этом году идет в 1й класс, успеет проскочить за 11 лет?

лена

17:16, 04 апреля 2017

моя в 3 классе , и в 7 классе в школе обьявили что обе будут учиться 12 лет

Настоящий Кривой Рог 2.0

17:43, 04 апреля 2017

Это точно? Нам пока про 11 говорят. 12 - это треш какой-то, особенно тем кто с 7ми лет идет... в 19 школу закончить...

лена

18:46, 04 апреля 2017

точно даже распоряжение уже пришло , я думала 7 класс не попадет но не тут то было 35 школа на юбилейной

лена

18:48, 04 апреля 2017

а насчет детей с 7 лет мне обьясняли что дети идут с 6 лет а с семи на усмотрение родителей

brEXIT

17:14, 04 апреля 2017

"...самостійного життя в реальному світі" ))))))))

Ссылка скопирована в буфер обмена