Міністерство молоді та спорту підтримує розвиток молодіжних центрів країни

Міністерство молоді та спорту підтримує розвиток молодіжних центрів країни

Фото: Первый Криворожский

21 березня в Міністерстві молоді та спорту відбулося засідання Робочої групи з розвитку мережі молодіжних центрів в Україні.

Про це повідомляє прес-служба органів виконавчої влади України.

«Для Міністерства молоді та спорту питання розвитку мережі молодіжних центрів, як платформи у регіонах України для об'єднання молодих людей, обміну знаннями та досвідом, створення та розвитку ініціатив, є надзвичайно важливим і актуальним.

Для нас важливий досвід та поєднання зусиль в пошуку ресурсів та адвоакації потреб щодо створення багатофункціональних центрів, де молодь може не лише змістовно провести дозвілля, але й отримати необхідну інформацію, наприклад, щодо працевлаштування, стажування, волонтерства та інших важливих для молоді питань»
, - зазначив заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

Читайте також: Криворіжці підвели підсумки співпраці з іноземною молоддю

За словами Олександра Яреми, міністерство спрямовує свою діяльність на розробку нормативної бази та пошук механізмів підтримки і розвитку молодіжних центрів.

В ході зустрічі учасники обговорили питання нормативно-правового забезпечення діяльності молодіжних центрів в Україні.

Головний експерт молодіжної групи Реанімаційного пакету реформ Юрій Юзич поінформував про стан законодавчих ініціатив, спрямованих на введення у правове поле такого поняття як молодіжні центри та адвокаційну роботу Реанімаційного пакету реформ, підтримку прийняття відповідних законопроектів та нормативно-правових актів, які необхідні для сприяння діяльності молодіжних центрів в Україні.

Читайте також: Парламентарі хочуть відмовитись від терміну «фізична культура»

Станом на сьогодні групою народних депутатів розроблено законопроект № 6048 про внесення змін до деяких законів України (щодо запровадження стандартів Ради Європи для молодіжних центрів і децентралізації роботи з молоддю). Проект закону спрямований на те, щоб в Україні почали діяти стандарти для роботи молодіжних центрів, які вже успішно працюють у країнах Євросоюзу.

Міністерство молоді та спорту підтримує зазначений законопроект. Учасники зустрічі також наголосили на необхідності невідкладного прийняття даного закону, який сприятиме розвитку молодіжних центрів та розширенню спектра їх послуг.

Координатори проекту розповіли про результати реалізації проекту минулого року та плани на поточний рік. В цьому році вже відбувся семінар у Запоріжжі та буде проведено ще 3 семінари для представників різних осередків по роботі з молоддю.

В рамках заходів відбудеться обговорення нормативно-правових документів діяльності молодіжних центрів, зокрема Національного знаку якості для молодіжних центрів.

Комментарии (1)

ГЛУБИНА РЕЗКОСТИ

17:21, 22 марта 2017

ТУРБОФЛАЙ!

Ссылка скопирована в буфер обмена