Кривий Ріг сьогодні об'єднався, співаючи Гімн України

Кривий Ріг сьогодні об'єднався, співаючи Гімн України

Фото: Первый Криворожский

У День Соборності України за ініціативи криворізьких журналістів на 95-му кварталі зібрались понад 250 містян, аби, взявши за руки, заспівати Гімн України, і тим самим відзначити свято.

«Дуже кльово, що у Кривому Розі проводяться такі патріотичні заходи. У місті з’явилось багато людей, які хочуть якось роз’єднати нас та навіть змусити нас розлюбити Україну. Ми ж у свою чергу приходимо сюди і доводимо сепаратюгам, що Кривий Ріг – Україна, що ми єдині!», - ділиться враженнями від акції мешканка Кривого Рогу Світлана.

Участь у зібранні взяли люди з різними політичними поглядами.

Зокрема, прийшли депутати обласної, міської та районних у місті рад від «Самопомочі», «Солідарності», «Сили людей», «Свободи», «УКРОПу». Також участь у святковому зібранні взяли волонтери, викладачі шкіл, вищих навчальних закладів, студенти, пенсіонери, працівники бюджетної сфери, малого та середнього бізнесу.
Серед учасників акції «Ланцюг єднання» і бійці полку «Азов», батальйону «Кривбас», 17-ї окремої танкової бригади, козаки Інгульської паланки, ветерани Афганістану

Оскільки у місті було заплановано кілька заходів з нагоди Дня Соборності, учасники акції, що почалася об 11:00 біля памятника Козаку Рогу, приєдналися до тих, хто зібрався біля стели Героїв на 95-му кварталі.

Довели, що у Кривому Розі вміють єднатися.


Безпеку заходу забезпечували працівники Служби Безпеки України, 4 патрульні екіпажі поліції та службовці відділення Нацполіції у Кривому Розі, які прийшли за кілька годин до початку акції, аби забезпечити безпеку городян.

Читайте також: Історія Дня Соборності України

Учасники вишикувались у двохсотметровий ланцюг, тримаючись за руки, з національними прапорами, співали український Славень.

Автомобілісти, що рухались по кільцю 95-го, підтримували акцію єднання звуками клаксонів.

Перехожі, які йшли у своїх справах, зупинялись та приєднувались до флешмобу.

«Я хочу подякувати вам та усім, хто сюди прийшов підтримати флешмоб. Зараз дуже скрутні часи, і коли наші хлопці там, на Донбасі, відстоюють честь нашої держави, ми тут - маємо пам'ятати, що Україна та Кривий Ріг - єдині. Коли люди люблять свою країну - їх ніхто не зламає», - говорить криворожанка Тамара.

Людмила Бурман, депутат міськради, говорить: «Я прийшла з родиною. Ланцюг єднання насправді, це символічно, варто того, щоб підтримувати. Зранку відбулася бесіда з молодшим поколінням родини. Можливо, ще не все разуміють, але з таких речей (акція «Ланцюг єднання» - ред.) починається розуміння і прийняття».



«Такі акції дуже потрібні. А зараз - тим паче. Ми, українці, одна нація, один народ. Про це ні в якому разі не можна забувати. Зараз дуже складні часи у нашій країні: війна, конфлікти. Найстрашніше, що нерозуміння виникає серед своїх же. Сподіваюся, криворіжці і всі українці не лише сьогодні згадають про єдність. А будуть пам’ятати про те, що ми єдині завжди», - говорить учасниця акції Маргарита.

Олег Забояк, волонтер громадської організації «Простір свободи» говорить: «День Соборності - це з’єднання Право- та Лівобережної України. Це дуже символічно, що поєдналися два заходи (акція біля Козака Рога та на 95 кварталі, - ред.). І це нормально, тому що в єдності наша сила… Тому хочу побажати всім єдності та мудрості».

Організатор акції на 95 кварталі «Кривий Ріг єднайся», журналіст інформаційного порталу «Перший Криворізький» Анна Севостьянова говорить: «Ми зібрались тут, аби довести, що Кривий Ріг – єдиний, що Кривий Ріг – це Україна. Це незабутнє відчуття, коли сотні незнайомих людей беруться за руки та співають найважливішу пісню, для кожного українця, Гімн України. Варто пам’ятати, що Україна починається з кожного з нас, що разом ми сильніші. Любіть нашу країну кожного дня, а не за розкладом. Сьогодні наші громадяни довели, що Кривий Ріг – це велика та щира українська родина. І як би невідомі недоброзичливці не хотіли розхитати нашу віру у власну країну – їм не вдасться».

Дякуємо усім, хто приєднався до відзначення Дня Соборності України.

Діліться своїми фото та відео з флешмобу у соціальних мережах, додаючи хештег #КривийРігЄднайся




Фото: Евгений Журавель

Видео: Евгений Журавель Кирилл Кризалис Анна Иванова

Комментарии (62)

Evdokia.krasna

18:33, 22 января 2017

Браво, Кривий Ріг!
Аж мурашки!

Бaтoн)

18:36, 22 января 2017

Триумф идиота состоялса.

Мясник

09:57, 23 января 2017

И снова партии, снова пиаримся. А кроме пиара есть что то ?
Ну там дом построить или улицу?

Бaтoн)

19:27, 22 января 2017

Ето они нащетали с ментами, иконками, и прохожими за всё время митинга.

KR1775

19:30, 22 января 2017

судя по видео, то тут не 250 человек. А 120-150)))

Синий

20:50, 22 января 2017

Evdokia.krasna,А *** всегда в кучки србираются.

Yosetsu-ki

21:33, 22 января 2017

по себе судишь?

Yosetsu-ki

22:52, 22 января 2017

видишь сколько *** единомышленников тебе + ставит

Азиров

21:29, 22 января 2017

Евдокия, а знаете, что ваше имя очень популярное в российских деревнях? Украинский вариант - Явдоха, но вас же не так зовут? Могу вас уверить, что когда к власти придут крайние националисты, они тоже обратят на это внимание, наверняка в РФ у вас есть родственники и вам это зачтется. Так что бегите менять паспорт.

Азиров

23:15, 22 января 2017

Менделеев, твоего русского ника это тоже касается. Вот был бы ты каким-нибудь Юстиком или Опанасом, дали бы тебе медаль. А так, виходить, що ти зрадник.

jp-jeka

18:39, 22 января 2017

Лучше бы что-то полезное сделали. Снег не чищен, во дворах всё как при совке, в подъездах сами знаете... А им лишь бы горло драть! Жалкое и печальное зрелище!

Evdokia.krasna

18:40, 22 января 2017

скажи это тем,кому налоги платишь, баранеус

omua78

18:47, 22 января 2017

Evdokia.krasna,
Овца,я украинскому государству плачу налоги.Нет?

jp-jeka

18:50, 22 января 2017

Я и не плачу налоги. Даже не вижу этих денег. Их платит предприятие в гос. казну. Как-то так, "баронесса"! )))

Дмитрий

02:56, 24 января 2017

jp-jeka, а ты поди весь двор свой очистил, и бабушку через дорогу перевел...да? Или только п..Задеть гаразд?

Ссылка скопирована в буфер обмена