У педагогічному університеті обрали ректора

У педагогічному університеті обрали ректора

Фото: Первый Криворожский

У голосуванні за ректора КДПУ повинні були взяли участь 520 чоловік, 390 з них педагогічний склад, 78 студентів та 49 інших працівників. Взяло участь 486 виборців. «За» проголосували 458 чоловік.

За результатами голосування Ярослав Шрамко отримав 88,08% голосів.

На виборах вибирали лише одного претендента Ярослава Шрамка. Журналіст сайту «Перший Криворізький» спитав у голосуючих, чи не вважають вони ці вибори формальними.

Олександр Дрогайцев, доцент кафедри німецької мови та літератури, говорить: «Все формальные выборы, которые проходят, могут быть только тогда, когда их формализуют. А когда выборы настоящие - они проходят открыто. Каждый высказывает свое мнение».

Олександра Новик, заступник керівника громадської організації «Студентське антикорупційне агентство» з Києва, на цих виборах виконувала роль спостерігача. Вона зазначила, що вибори пройшли спокійно.

«Мене запитували, чи не було б простіше, коли Міністерство саме призначає керівника. Скажу так, по новій системі мають право на голос всі викладачі - 75% голосуючих, 15% студентів і 10% - інші працівники. На мою думку, якщо студент може голосувати, він розуміє, що від нього щось залежить в управлінні навчального закладу. Це є зачатки проявів громадянської свідомості, коли людина розуміє, що від неї щось залежить, що вона може щось змінити. Тому навіть якщо є лише 1 кандидат, сам процес виборів - це прояв громадянської свдомості», - розповіла Олександра Новак.





Комментарии (1)

Evdokia.krasna

21:59, 23 декабря 2016

Хорошо, когда проводят все по закону

Ссылка скопирована в буфер обмена