У педагогічному університеті відбуваються вибори на посаду ректора

У педагогічному університеті відбуваються вибори на посаду ректора

Фото: Первый Криворожский

Як ми писали раніше, сьогодні у Криворізькому державному педагогічному університеті відбуваються вибори ректора навчального закладу.

Процес голосування розпочався о 9 ранку і триватиме до 15-ї години.

За словами членів виборчої комісії, вже на 12 годину проголосувало більше 50% виборців.

Голова організаційного комітету з виборів Андрій Тарасов зазначив, що право на голосування має розширений перелік категорій: викладацький та науковий склад університету, за квотами голосують студенти та категорія «інші».

«Студенти обирають поміж себе делегатів, які беруть участь у голосуванні. До категорії «інші» відносяться співробітники навчального закладу: прибиральниці, слюсарі. Вони також вибирають делегатів та голосують. Тому у списках взагалі 520 виборців, 390 з них педагогічний склад, 78 студентів та 49 інших працівників», - доповнив Андрій Тарасов.




На вибори приїхали спостерігачі з Києва, які представляють громадські організації «Студентське антикорупційне агенство» та «Студентський ініціативно-демократичний рух».

Олександра Новик, заступник ГО «Студентське антикорупційне агенство» говорить, що поки зауважень збоку спостерігачів немає.

«Робота виборчої дільниці розпочалася вчасно, всі бланки перевірені. Як свідчить практика, там де один кандидат, все проходить спокійно. Були випадки, коли треба було обирати з двох-трьох кандидатів. У Черкасах, наприклад, було повідомлення про замінування виборчої дільниці. Тут все спокійно. Прийняли нас, спостерігачів, дуже гарно. Очікували, що Кривий Ріг - специфічне місто, але надзвичайно здивовані ним у приємному плані», - ділиться враженнями Олександра Новик.




Після закінчення голосування члени виборчої комісії почнуть підрахунок голосів. Про результат голосування читайте у наступних публікаціях.

Нагадаємо, документи на конкурс подав тільки один кандидат - професор Ярослав Шрамко.

Фото: Анна Иванова

Ссылка скопирована в буфер обмена