У Кривому Розі є діти, яким потрібне наше розуміння

У Кривому Розі є діти, яким потрібне наше розуміння

Фото: Первый Криворожский

Нагадаємо, вчора у Кривому Розі відбувся круглий стіл, на якому розглядалася проблема інтеграції дітей з обмеженими можливостями у суспільство.

У місті живе багато дітей з обмеженими можливостями. Вони, у якомусь розумінні, діти незвичайні, з особливими потребами. Але потребують від нас, суспільства, звичайних, абсолютно не особливих: простого спілкування, розуміння, допомоги.

Редакція Першого Криворізького поспілкувалася з батьками дітей з особливими потребами та організаціями, які допомагають та сприяють інтеграції дітей з обмеженими можливостями у суспільство.

За даними благодійної організації «Сонячні діти Криворіжжя» (піклування про дітей з синдромом Дауна - ред.), в офіційному списку у місті більше 50-ти дітей.

«За неофіційними даними їх набагато більше, - розповідає активна мама Віктория Якушева, представниця організації. - У нас є дітки від народження. Найстаршому Олегу 24 роки. У місті піцерія робить нам благодійні вечори, готує млинці, піци, роблять майстер-класи. Також кафе організовують різні заходи. Самі робимо для дітей майстер-класи, свята».



Павло Агєєв, представник громадської організації «Фонд об’єднаних сердець», який допомагає родинам з дітьми-аутистами, розповів: «Хочеться бачити у місті спеціалістів, які будуть працювати на державній службі та займатися дітьми з обмеженими можливостями. Наша організація нараховує близько 90 дітей-аутистів. Не у всіх стоять діагнози. Тому що поставити діагноз - легко, а потім з нього вилізти - складно.

Проблема, що після 18 років майже усім дітям ставлять діагноз шизофренія. А це вже все. Ось таке кіно. Хочеться, щоб розуміли, що ми батьки, назад не відступимо. Треба давати якомога більше людям інформації щодо потреб наших дітей, щоб люди розуміли їх. Таким чином, дітям буде легше у майбутньому».




У навчально-реабілітаційному центрі міста навчаються 55 дітей, які потребують корекції психофізичного розвитку, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД, з вадами зору та порушенням мовлення.



У Кривому Розі під медичним наглядом знаходиться близько 2000 паліативних хворих. З них близько 400 потребують наркотичного знеболення, а отримують його - 150, серед них є діти. У місті немає ані паліативного відділення для дітей, ані мобільної паліативної служби. Між тим, у Кривому Розі під медичним наглядом знаходиться близько 80 паліативних хворих дитячого віку.



Видео: Вячеслав Волк

Комментарии (1)

Никнeйм

12:39, 28 ноября 2016

В плане выполнения своих функций как ГО, солнечные - лучшие в городе, они одни из первых и они молодцы. есть чему поучиться,а ты, Паша - шо ты свистишь, что у нас 90? Или ты запамятовал, что 90 - это на весь город списочных по ПНД-ПМПК? Или Аня стырила список и внесла всех заочно? Для веса и солидности, как "Мертвые души"?

Ссылка скопирована в буфер обмена