«Гніздо горлиці» - фільм для кожної жінки», - продюсер стрічки криворіжцям

«Гніздо горлиці» - фільм для кожної жінки», - продюсер стрічки криворіжцям

Фото: Первый Криворожский

Презентований вчора у Кривому Розі фільм «Гніздо горлиці» вже отримав призи на Міжнародному кінофестивалі Мангейм-Гайдельберг (Німеччина) за кращу жіночу роль та приз незалежжного журі. Також картина отримала нагороду «Кращий повнометражний фільм» на Одеському кінофестивалі.

Презентували фільм продюсер Володимир Філіппов та режисер масових сцен Заза Буадзе.

Режисером став Тарас Ткаченко. Головні ролі зіграли Римма Зюбіна, Віталій Лінецький та Мауро Чіпріані.

На початку прес-конференції Володимир Філіппов пожартував, що він із творчою групою фільму з перепонами дістався Кривого Рогу: «Нашу машину довго не пущали у місто. Мабуть з Кривого Рогу дуже тяжко виїхати. Про ваші дороги я взагалі промовчу».

Продюсер говорить: «Ми намагались дати відповіді на найважливіші жіночі запитання: «Хто ця людина, з якою я прокидаюсь уранці?», «чи кохає він мене насправді?», «хто він для мене?».

«В нашій країні жіноча доля особливо тяжка. І ми намагались зробити цей фільм близьким серцю кожної жінки. Багацько наших заробітчанок змушені їхати закордон і пересилати кошти родині в Україну», - прокоментував Володимир Філіппов.

Крім того, Володимир Філіппов зауважив, що Кривому Рогу конче необхідне справжнє українське кіно: «Кіно про нас, українців, ніхто не зніме. А якщо хтось і зніме фільм про українців, то краще б вони цього не робили, бо соромно дивитись. Кіно – це джерело нації, ось чому важливо знімати саме своє кіно про себе».

Проект стрічки затвердили ще у 2013 році. Фільм розпочали знімати у квітні 2014 року.

Заза Буадзе сказав, що Кривий Ріг назавжди залишиться у його серці: «Ще коли я працював у вашому місті над фільмом «Червони», я зрозумів, що у вас живуть неймовірні люди».

На презентації не обійшлось і без жартів. Володимир Філіппов відповів на запитання про жанр «Гнізда горлиці» так: «Мелодрама, ну, що це таке? А от драма - це тема. Так, «Гніздо горлиці» - це дійсно мелодрама, але дуже драматична мелодрама».

Римму Зюбіну затвердили на головну роль без кастингів. Виконавцю головної чоловічої ролі Віталію Линецькому надіслали сценарій, він сказав, що це його роль і погодився на зйомки.

Актор Віталій Лінецький не дожив до прем’єри стрічки, він раптово помер у 43 роки.

В основу картини покладена реальна історія з життя доньки сценариста «Гнізда Горлиці» Василя Мельника.

Аби вжитись в роль Римма Зюбіна спілкувалась жінками, які виїхали на заробітки до Італії: «Жінки розповідали їй про своє життя. Саме завдяки спілкуванню з тими, хто справді пройшов через це – фільм вийшов справжнім», - прокоментував продюсер стрічки.

Бюджет кінокартини склав 14 мільйонів гривень, її переглянули 19 тисяч глядачів. «Гніздо горлиці» покажуть на 100 кіноекранах України.

У глядачів, яких ми опитали, склалось позитивне враження від стрічки:

«Підтримувати українське кіно – дуже важливо. Нам показали чудовий фільм європейської якості».

Подробиці дивіться у сюжеті



Видео: Евгений Журавель

Ссылка скопирована в буфер обмена