У Кривому Розі презентували освітянський проєкт – «Мініфеномента»

У Кривому Розі презентували освітянський проєкт – «Мініфеномента»

Фото: Криворізька міська рада

«Мініфеномента — експерименти для цікавих уроків та перерв» — перший пересувний Інтерактивний Музей, у якому зібрано 30 експериментальних станцій, запрацював на базі гімназії №51.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради.

Головна ідея "Мініфеномента" в тому, щоб відірвати дітей від віртуального простору та залучити їх до реального життя, продемонструвати, що природничі науки можуть бути захопливими.

На виставкових стендах дитина може особисто вивчати навколишній світ, ставити питання та самостійно знаходити на них відповіді, тобто перетворитися на дослідника.



У Кривому Розі STEAM-освіту впроваджено у 20 гімназіях, ліцеях і закладах позашкільної освіти. Основні напрямки цієї освіти:
  • програмування;
  • штучний інтелект;
  • комп’ютерне моделювання;
  • робототехніка;
  • інженерія;
  • тривимірне моделювання;
  • створення інтегрованих методик викладання предметів природничо-математичного циклу.

До процесу залучені також міжнародні партнери. За їх підтримки у місті вже відкрито 30 діджитал та творчих просторів. Тривають роботи над ремонтами, облаштуванням укриттів.

У Кривому Розі навчається понад 60 тисяч дітей, з них близько 3 000 є внутрішньо переміщеними людьми. Цей проєкт корисний і цікавий юним криворіжцям, а такі модельні станції з’являться у кожному закладі.

Зараз відкрився інтерактивний музей для того, щоб діти мали можливість розвиватися. Окрім цього, в умовах війни важливою складовою є безпека дітей. На сьогодні у Кривому Розі працює 129 шкіл, ліцеїв та гімназій, у яких освітній процес здійснюється дистанційно, але з можливістю проведення офлайн консультацій.

У Кривому Розі протягом січня-серпня 2024 року на базі експериментальних закладів STEM-спрямування будуть виставлені 37 станцій проєкту для проведення експериментів.

Більш детально про проєкт «Мініфеномента» можна ознайомитись за посиланням.


Посилання скопійовано в буфер обміну