Криворіжців закликають підписати петицію щодо перейменування вулиці на честь Героя Олексія Різниченка

Криворіжців закликають підписати петицію щодо перейменування вулиці на честь Героя Олексія Різниченка

Фото: Перший Криворізький

На сайті Криворізької міськради з’явилась петиція про перейменування вулиці Співдружності на честь Героя Олексія Різниченка.

“У нас немає точної причини, чому вулиця Співдружності називається саме так. Проте своєю назвою вона відсилає нас до Співдружності Незалежних Держав - міжнародної організації країн колишнього СРСР, державами-засновниками якої є країни-агресори (Росія та Білорусь). 19 березня 2014 року, після окупації Криму російськими військами, наша держава прийняла рішення про припинення головування в цій організації. Після всіх злочинів, які вчиняє Росія на нашій території, не може бути навіть мови про продовження будь-якої “співдружності” з цією країною. Ми маємо зробити все можливе, щоб позбутися будь-яких відсилок до країни-агресора, та належно вшанувати пам’ять справжніх героїв нашої країни”, — йдеться у тексті петиції.

Олексій Різниченко народився у м. Кривий Ріг. Закінчив Криворізьку гімназію №91 екстерном та вступив до Харківського Національного Медичного Університету. Закінчив військову кафедру та отримав звання молодшого лейтенанта. Після закінчення ВНЗ працював в Амбулаторії загальної практики - сімейної медицини №7 сімейним лікарем, а пізніше - її завідувачем. Його пацієнтами було багато мешканців мікрорайону Східний, де і знаходиться амбулаторія. Лікар відвідував конференції, лекції та різноманітні Всеукраїнські та міжнародні заходи для підвищення кваліфікації. Ніколи і нікому не відмовляв в допомозі.

Окрім роботи, Олексій був активним громадським діячем з чіткою позицією. Брав активну участь у житті міста та країни.

З першого дня війни Олексій вступив до лав ЗСУ. Багато працював над навчанням бійців правилам надання медичної допомоги. Незабаром він отримав підвищення у званні до лейтенанта. Разом з родиною, збирали кошти для комплектування аптечок бійців його роти. Вже літом став начальником медичного пункту 66 Окремої механізованої бригади, яка активно працювала на передовій. За своїми посадовими обов’язками не мав вивозити поранених, але не міг бути осторонь і допомагав своїм побратимам. 27 вересня, під час евакуації поранених з-під Лиману, Олексій загинув смертю героя.

Щоб дізнаватись новини Кривого Рогу та всієї України першими, приєднуйтесь до telegram-каналу "Першого Криворізького"

Посилання скопійовано в буфер обміну