Пресс-релиз

Метінвест розширює географію постачання кисню для українських лікарень

Метінвест розширює географію постачання кисню для українських лікарень

Фото: Метінвест

Промислові підприємства компанії Метінвест продовжують безкоштовно відвантажувати кисень для ковідних відділень медичних закладів по всій Україні. Днями розпочалися поставки до Тернопільської, Рівненської та Волинської областей. Сьогодні до списку регіонів, які забезпечені киснем, входять 17 областей та 98 опорних лікарень. Про це повідомила прес-служба компанії.

Життєво важливий кисень для пацієнтів із коронавірусом та важкими легеневими захворюваннями передають Дніпровський коксохім та меткомбінати «Запоріжсталь», «Азовсталь» та ММКІ. Загалом з початку жовтня металурги відвантажили 3752 тонни продукту.

Загальний обсяг кисню, який виробляють українські підприємства, сьогодні становить близько 400 тонн на добу. Щодобово комбінати Групи Метінвест доправляють до лікарень близько 100 тонн кисню. Одна тонна при цьому закриває потреби приблизно у ста пацієнтів.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області Дніпровський коксохімічний завод Метінвесту забезпечує киснем інфекційні відділення міських опорних лікарень №7 та №9 Кам’янського, міської лікарні №4 Нікополя та центральної міської лікарні Синельниково. Всього медзаклади області отримали більше 500 тонн кисню для порятунку хворих на COVID-19, які не можуть дихати самостійно.

Читайте також: Група Метінвест планує до 2030 року отримати першу сталь із низьким рівнем вуглецевого сліду


Комментарии (3)

sserh

09:18, 24 ноября 2021

пандемия продолжается, надеюсь и поставки кислорода тоже, жаль конечно, что властям нашим плевать на все

olgarozova

16:52, 24 ноября 2021

Пока эта пошесть не уляжется, кислород еще нужну поставлять и разширять ореол, поскольку не все области адекватно обеспечены

Frank The Irishman

17:02, 24 ноября 2021

Шо там Шляшко, министр здравоохранения скажет, всё норм у него с кислородом? Это ж хорошо, что вот так нашёлся выход и резерв откуда не ждали...

Ссылка скопирована в буфер обмена