В Україні оголосили конкурс на розробку нового шкільного меню

Главное фото новости
Фото: Первый Криворожский
1kr.ua
Команда Національної асоціації громадського харчування оголосила масштабний Всеукраїнський конкурс «Розробка нового шкільного меню».

П’ять переможців конкурсу отримають можливість безкоштовно поїхати до Німеччини для підвищення кваліфікації кухаря.

«…Асоціація спільно з командою кухарів, лікарів та технологів уже напрацювала «ідеальну формулу» здорового дитячого харчування, спираючись на досвід провідних країн світу та готова втілити свій доробок у життя.

Нове шкільне меню – має стати кульмінацією нашої роботи, а позитивні відгуки батьків та дітей – будуть найкращим індикатором якості…», - пише команда Національної асоціації громадського харчування.




Також асоціація відкрила набір шеф-кухарів з усіх куточків України, для того, аби розробити меню для навчальних закладів, що відповідатиме усім нормам безпечного харчування, а головне – буде здоровим, максимально простим та смачним.


Автор фото: nfa.org.ua

Зазначимо, що серед майже 15 тисяч українських шкіл торік на нові технологічні стандарти харчування перейшли лише 1 тисяча 908 навчальних закладів.
Тому впровадження нового меню має бути адаптованим під обидва технологічні процеси.


Автор фото: nfa.org.ua

Конкурсний відбір пройде в 4 етапи:

1 етап

17 червня 12:00 – старт реєстрації, 24 червня 00:00 – завершення реєстрації

Шеф-кухар заповнює онлайн-форму реєстрації для участі у проєкті та підписує договір про співпрацю з Асоціацією.

2 етап

24 червня – усі зареєстровані до 21:00 отримують завдання та методичні рекомендації (бланки технологічних карт, список бажаних і заборонених продуктів, референси меню інших країн), 11 липень 00:00 – кінець здачі конкурсних робіт)

Кожен зареєстрований учасник в індивідуальному порядку отримує завдання – створити довільну кількість денних п’ятиразових раціонів для школярів (щонайменше три) та перелік вимог до оформлення технологічних карт. Чим більше розроблено денних раціонів – тим більше шансів перемогти.

Також кожен учасник конкурсу отримує персональний доступ до гугл документу, в який організатори щоденно будуть вносити назви страв денних раціонів учасників, які вже здали свої конкурсні роботи. Кожен наступний учасник повинен максимально уникати повторюваності страв у меню – це підвищує шанси на перемогу.

3 етап

(12.07 – 25.07)

Валідація меню відповідно до дієтологічних і нутриціологічних вимог, внесення правок згідно норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №305.

4 етап

Фінальний відбір (27.07 – 29.07)

Денні раціони кухарів будуть закодовані та виставлені на онлайн-голосування для оцінювання школярами різних вікових категорій та усіх куточків України і батьками.
Крім того, свої оцінки поставить і експертна комісія Національної асоціації громадського харчування.

Таким чином, за результатами голосування 4 етапу Національна асоціація громадського харчування відбере 28 денних раціонів, які потраплять до нового збірника рецептур.



Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Telegram чат Кривого Рога

Мы в социальных сетях

Общество