Справа Іл-76: Назаров подав касаційну скаргу

Справа Іл-76: Назаров подав касаційну скаргу

Фото: Первый Криворожский

Генерал-майор Віктор Назаров, засуджений до 7 років позбавлення волі за службову недбалість, яка призвела до загибелі 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу на борту літака Іл-76, подав касаційну скаргу.

Про це журналістці сайту «Перший Криворізький» повідомив Віталій Погосян, адвокат рідних воїнів, які загинули на борту Іл-76.

14 червня 2014 року терористи збили український військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого було 49 людей. Усі вони загинули. Серед полеглих були 6 мешканців Кривого Рогу та один — Криворізького району.

27 березня 2017 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Наталія Самоткан встановила, що 14 червня 2014 року Назаров недбало поставився до військової служби, оскільки достовірно знав, що аеродром Луганська перебуває під обстрілами і озброєнням терористів, здатними ліквідувати літаки. Суддя визнала його винним у службовій недбалості та приговорила до 7 років ув’язнення.

У вересні 2017 року Назаров подав апеляцію на рішення судді Самоткан. 11 грудня 2020 року апеляційний суд Дніпра залишив без змін вирок судді Павлоградського міськрайонного суду.

У березні 2021 року до Касаційного кримінального суду Верховного суду надійшла касаційна скарга Віктора Назарова та його адвоката.

У квітні 2021 року стало відомо, що справу призначили до розгляду у Касаційному кримінальному суді ВС. Засідання призначили на 11:00 17 травня.


Ссылка скопирована в буфер обмена