Держекоінспекція подала в суд на АрселорМіттал Кривий Ріг

Держекоінспекція подала в суд на АрселорМіттал Кривий Ріг

Фото: Первый Криворожский

Держекоінспекція вимагає припинити будівництво хвостосховища «ІІІ карта», через те що на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» не підготувало додаткову оцінку впливу на довкілля.

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований повідомляє, що вони подали позовну заяву до суду щодо невиконання підприємством припису, наданого інспекторами під час перевірки 4-18 березня.

Згідно із законом України «Про оцінку впливу на довкілля» підприємство не може будувати потужності з порушенням вимог ОВД. Але будівництво хвостосховища «ІІІ карта» вже розпочато – для цього знятий родючий шар ґрунту.

«Тому Держекоінспекція у судовому порядку вимагатиме припинення діяльності з будівництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» цього об'єкту. Судовий процес триматиму на особистому контролі», - підкреслив Андрій Мальований.

Екоактивізм для усіх - як криворіжцям правильно реагувати на сморід від підприємств


Комментарии (7)

Meндeлeeв

16:59, 26 марта 2021

жодної перспективи позову, ОВД є, додатковий ОВД ци висмоктано з пальця, законодавець не предбачив такої опції

Meндeлeeв

08:28, 27 марта 2021

що лошара, як там зір?

Ирбис

18:57, 26 марта 2021

Бывает

Посторонним В

19:47, 26 марта 2021

Тю, а потом АМКР подаст в суд на них и ещё должны им денег останутся. Первый раз что ли? АМКР типа кошмарят, но они каким-то образом всегда оказываются в выигрыше.

ivan68

19:55, 26 марта 2021

Уверен, что дело не в экологии, а в проекте. Вернее в нескольких миллионах гривен за его "изготовление". Помню как эти крахоборы заставляли юридических лиц делать проект воздействия на окружающую среду на индивидуальное газовое отопление. Цена этой "нужной" ксивы была около 300$. Самое смешное, что газовый котёл у физического лица по их нормативам типа не засирает атмосферу, а у юридического засирает, но когда платишь им за "дозвил", то всё в норме.

Бозя

20:27, 26 марта 2021

Трубы дымят!
Надо на трубы поставить дымососы с контролем разрежения... И пойманные пары через водяной фильтр (дождевальная камера так сказать с перегородками). А там ещё пару приблуд придумать,хоп и на выходе почти чистый воздух.

Adi

11:35, 27 марта 2021

Шютка? це якесь дежавю )))

Ссылка скопирована в буфер обмена