Куди вивозять будівельне сміття зі стадіону «Металург» у Кривому Розі

Куди вивозять будівельне сміття зі стадіону «Металург» у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Будівельні та промислові відходи від реконструкції стадіону «Металург» вивозять на полігон, який розташований недалеко від відвалів шахти «Батьківщина».

Про це редакції 1kr.ua повідомив Департамент капітального будівництва виконкому Криворізької міської ради у відповідь на інформаційний запит.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року на полігоні, який розташований у відвалах шахти «Батьківщина», була масштабна пожежа. Через два місяці під час дослідження санітарний лікар Криворізького міського відділу лабораторних досліджень зафіксував те, що атмосферне повітря за формальдегідами та сірководнем на полігоні не відповідає гігієнічному регламенту.


У Кривому Розі продовжують реконструкцію стадіону «Металург», на яку виділено 732 мільйона 981 тисячу 855 гривень. Нею займається підрядник «СК СТРОЙІНВЕСТ». 20 січня підрядник уклав договір із ТОВ «Екоспецтранс» про вивіз будівельних та промислових відходів від робіт на об'єкті СК «Металург».


На момент підготовки матеріалу співробітники підрядної організації вже демонтували частину основної будівлі стадіону, трибуни, фундамент освітлювальних опор та каси.

Нагадаємо, що роботи обіцяють закінчити до грудня 2022 року.



Зазначимо, що скільки коштів передбачено за вивіз відходів на полігон Департамент капітального будівництва міської ради не повідомив. Але ТОВ «Екоспецтранс» пропонує послугу з розміщення 1 м3 будівельних та промислових відходів 4 класу (малонебезпечні) на полігоні за 90 гривень. Вивіз відходів на полігон можливий як технікою ТОВ «Екоспецтранс», так і іншими автомобілями.

Згідно даних аналітичної платформи youcontrol.com.ua, товаристо з обмеженою відповідальністю «Екоспецтранс» працює 16 років. Його очолює Леонід Ліщук. Користується двома земельними ділянками, має у власності 56 одиниць автотранспорту.

Фірма має кілька ліцензій, зокрема, від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на захоронення та перероблення побутових відходів


Влітку компанію чекає планова перевірка Держекоінспекції та Державної служби із надзвичайних ситуацій.

Тарифи на вивезення сміття в Кривому Розі можуть вирости на 21%


ТОВ має договори на надання послуг із медустановами, закладами культури, освітніми закладами та структурними підрозділами виконкомів, соцустановами. За 2 місяці 2021 року підприємство уклало угод на понад 5 мільйонів гривень.



Фото: Даніїл Токмаков

Комментарии (7)

Ирбис

09:32, 17 марта 2021

Народ не спит, всё голову ломает, куда его вывозят)

009

11:24, 17 марта 2021

Глупые люди довольно счастливы: им не приходит в голову мысль, куда увозят мусор и что с ним будет дальше, куда сливают масло с двигателя, куда сливают канализацию и так далее. Их не беспокоит завтра, они живут одним днём

Ирбис

13:37, 17 марта 2021

Екклесиаст ещё об этом писал.

009

20:11, 17 марта 2021

глупые люди налепили мне дизлайков, ну да ладно. На то они и глупые

WMW

09:50, 17 марта 2021

это зрада или пэрэмога?

Воскресный перфоратор

15:45, 17 марта 2021

Куда , куда , по посадкам и лесочкам . Потом типа выделят мильйон на уборку тех же посадок и лесочков . Как вам схема распила ?

У меня всё ок!

08:54, 24 марта 2021

А то, что компания «Стройинвест», на которую было открыто множество уголовных дел за незавершенные работы и махинации никого не заинтересовало? В одном из решений суда указано, что «Стройинвест» входит в группу компаний по незаконному отмыванию денег и уклонению от налогов. Но, судя по всему, это мелочи по сравнению с тем, сколько денег принесёт эта стройинвест после завершения ремонта в качестве откатов. А смотрящий за ремонтом вроде Юзик. Будем следить, на сколько он ещё поправится )

Ссылка скопирована в буфер обмена