Які аналізи треба здати, аби уберегтися від весняного авітамінозу

Які аналізи треба здати, аби уберегтися від весняного авітамінозу

Фото: Первый Криворожский

Із початком весни у громадян спостерігаються прояви авітамінозу, оскільки в організмі не дістає вітамінів, які ви встигли накопичити протягом року. Але медики не радять пацієнтам бездумно приймати вітамінні комплекси.

Потрібно здати загальний аналіз крові, аби визначити у якому стані зараз знаходиться ваш організм. Можна здати окремий аналіз на вміст вітаміну D.

Здайте Індекс НОМА, аби визначити який у вас рівень інсуліну.

Чоловікам рекомендується здати аналіз на індекс вільного тестостерону. Навесні чоловіки можуть відчувати слабкість та недомагання саме через нестачу тестостерону. За допомогою аналізу ІВТ пацієнтові нададуть інформацію про вплив гормону на клітини організму.

Читайте також: Містяни вимагають не допустити закриття дитячої лікарні у Кривому Розі

У період авітамінозу жінкам радять визначити у крові рівень феритину. Важливо знати рівень цього показника у організмі, аби уникнути анемії, тому що саме у феритині зберігається запас заліза. Ще медики радять пацієнткам дізнатися рівень гомоцистеїну в організмі.

Гомоцистеїн синтезується з метіоніну, який поступає до нашого організму з продуктами харчування. Через нестачу вітамінів групи В рівень гомоцистеїну підвищується, що провокує розвиток запальних процесів.

Крім аналізів крові варто проконсультуватися із трихологом, аби уникнути випадіння волосся, його ламкості та посіченості.


Комментарии (3)

Кто сказал Мяу?

19:36, 01 марта 2021

Кровь и моча,все для врача!

Ирбис

20:35, 01 марта 2021

Что за движ, да и фотка стрёмная.

Трамвайчик

08:05, 02 марта 2021

Опять кубовая машина наполняет мне вены
Жгут опять астанавливает кровь
И опять улетаю я в плановые страны
Но вернусь, чтоб отправиться вновь

Ссылка скопирована в буфер обмена