Містяни вимагають не допустити закриття дитячої лікарні у Кривому Розі

Містяни вимагають не допустити закриття дитячої лікарні у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Мешканці Кривого Рогу вимагають не допустити закриття міської дитячої лікарні №2.

Відповідне електронне звернення зареєструвала криворожанка Юліана Калін.

У цьому медзакладі лікуються діти, які мешкають у Металургійному, Довгинцівському районах міста та Криворізькому районі.

«Під час пандемії коронавірусу у інфекційному відділенні лікуються діти від народження до 16 років. З квітня 2020 року всі лікарні стаціонарів України мають підписувати договори із Національною службою здоров’я України. НСЗУ. Для підписання договорів про фінансування лікарні повинні мати обладнання і оснащення, які потрібні для якісного лікування.

З листопада 2020 року договір НСЗУ з Криворізькою дитячою лікарнею №2 призупинений, через невиконані умови щодо обладнання та лікарів», — пише авторка петиції Юліана Калін.

Криворожанка пише, що чиновники у 2020 році гарантували виконання умов НСЗУ для збереження медзакладу, але не виконали їх.

Аби відновити договір із НСЗУ у лікарні має бути УЗД-апарат, генератор для безперебійної подачі електроенергії і двох анестезіологів в штаті.

Апарат штучної вентиляції легень, реанімаційна палата та кисневі концентраторі придбані у лікарні за допомогою волонтерів.

Авторка петиції пропонує виділити із міського бюджету кошти на придбання УЗД та генератора для Криворізької міської дитячої лікарні №2. Начальника Управління охорони здоров’я виконкому міськради та профільні депутатські комісії мають звернутися до медичних навчальних закладів, аби залучити до роботи лікарні анестезіологів.

Цю петицію мають підписати 1000 мешканців Кривого Рогу, аби її на сесії міськради розглянули депутати. Підпишіть петицію тут.

Начальник Управління охорони здоров’я виконкому Криворізької міської ради Костянтин Мурашко під час лютневої сесії повідомив: «Договір з НСЗУ у другої дитячої лікарні є, від діючий та підписаний. У всіх лікарень нашого міста договори підписані до 31 березня. Стосовно другої міської дитячої лікарні – проблеми виникали. Туди ж перша дитяча, 14-та, дитяча стоматологія це ті лікарні, де є діючі договори, але НСЗУ за пакетами надання стаціонарної допомоги їх не фінансує.

Допомога надається, у другій міській лікарні відділення працюють ефективно, там лікуються діти з інфекційними хворобами, які раніше лікувалися в інфекційній лікарні. Місто додавало кошти для фінансування заробітної плати та збільшення видатків по харчуванню та медикаментів. Але НСЗУ змінила умови і розширила їх, тому ми моніторимо це питання. Закриття другої міської лікарні у планах Управління охорони здоров’я не стоїть
».


Комментарии (9)

_jAZz_

16:44, 01 марта 2021

***асы

Моряк Папай

18:27, 01 марта 2021

люди креативной ориентации))

александер

16:46, 01 марта 2021

а зачем нас и наших детей лечить ?

Белла

16:48, 01 марта 2021

Всё всегда выпрашивать надо

Meндeлeeв

16:50, 01 марта 2021

гроші і анестезіологи мать на дорозі валяються, залишилось підняти

Дед Чудодей

18:59, 01 марта 2021

Переоборудуют под ковид и будут медики получать по три доп.оклада. Ну а вы своих детей дома лечить будете, так оно лучше.

Кто сказал Мяу?

19:13, 01 марта 2021

Закрыть,разломать ,уничтожить, проще простого,а вот создать и построить--проблема.

gig

21:35, 01 марта 2021

Построят стадион, занимаемся спортом, болеть не будем.

Overlordi

22:39, 01 марта 2021

це не юліана калін зі своєю жіночою сотнею лежали під горкомом за реформу супруняки? іжте тепер,не обляпайтесь.

Ссылка скопирована в буфер обмена