Депутати не підтримали петицію щодо повернення матеріальної допомоги тяжкохворим дітям

Депутати не підтримали петицію щодо повернення матеріальної допомоги тяжкохворим дітям

Фото: Первый Криворожский

27 січня депутати міської ради не підтримали більшістю голосів електронну петицію «Повернення матеріальної допомоги тяжкохворим дітям м. Кривого Рогу для закупівлі засобів індивідуальної гігієни».

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що зараз родинам, у яких виховують дітей з інвалідністю, замість грошей видають підгузки.

За петицію проголосували 18 депутатів, а 34 – не голосували.

Читайте також: Як змінився порядок призначення щорічних стипендій для спортсменів і тренерів Кривого Рогу



Авторка петиції та мама дитини з інвалідністю Катерина Поліщук під час виступу на засіданні розповіла, що суми, які виділяються на закупівлю підгузків рівні тим, які виділялися на матеріальні допомоги раніше. Витрати для бюджетів однакові.

«Відповідно до закону України «Про місцеве самоврядування» статті 27 пункту 9 міські ради можуть утворити цільових фондів для допомоги дітям з інвалідністю. Тому призначення грошової допомоги замість підгузків - правомірним», - розповіла Катерина Поліщук.

Також авторка петиції розповіла чому сім’ям важливо закуповувати підгузки для дітей з інвалідністю самостійно:

1. Медичні заклади не хочуть та не можуть враховувати індивідуальні потреби розміру та виробника підгузків.
2. Видача підгузків планується у певних лікарнях міста, які значно віддалені від місць проживання деяких родин.
3. Ціна підгузків у наявних договорах про закупівлю завищена.

Директорка Департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради Інеса Благун говорить, що механізм забезпечення підгузками сімей дітей з інвалідністю визначено чітко Постановою Кабінету Міністрів України №1301.

«Дійсно у 2016 році на державному рівні на дитячі підгузки не було встановлено оптово-відпускної ціни, тому заклади охорони здоров’я не мали можливості проводити закупівлю підгузків. У зв’язку з цим у Кривому Розі було прийнято рішення щодо виплати таким сім’ям одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету. Сьогодні на державному рівні питання забезпечення підгузками врегульовано, тому повертаємося до порядку видачі підгузків через заклади охорони здоров’я», - повідомила Інеса Благун.

Інеса Благун також повідомила, що у Кривому Розі сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю отримують з міського бюджету одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень.

«Ці кошти передбачені і на поточний рік, вже 29 сімей отримали таку допомогу. У 2021 році по програмі соціально захисту передбачено 6,2 мільйона гривень на надання одноразової матеріальної допомоги кожній особливій дитині у розмірі 10 тисяч гривень», - розповіла Інеса Благун.

Нагадаємо, що депутатська комісія з питань охорони здоров'я та соціального захисту 21 січня не підтримала вищезазначену петицію, але зобов'язалася перевірити якість підгузків, які закуповують і видають сім’ям, у яких виховують дітей з інвалідністю.


Комментарии (8)

Куралесов

18:42, 27 января 2021

а что помешало этим депутятям помочь детям?

Куралесов

18:59, 27 января 2021

nonsense...Dura lex mister Windy//

Бозя

20:45, 27 января 2021

Жадность и отсутствие совести и морали

ua12

18:48, 27 января 2021


Временно исполняющий обязанности министра энергетики Украины Юрий Витренко считает, что получение субсидий пагубно влияет на человеческую психику.
Так вы, предлагаете , поломать нам психику? Только вылечились носками от Короновируса , провели на кладбища хорошие дороги с обслуживанием на укр мове даже в похорон бюро, и снова началось.

Куралесов

19:39, 27 января 2021

У Кривому Розі на кладовищах облаштують почесні поховання полеглих воїнів

Сьогодні, 27 січня, депутати міської ради Кривого Рога прийняли рішення облаштувати почесні поховання для полеглих воїнів на кладовищах Центральне, Всебратське, Веселі Терни, ПівнГЗК, Новокраматорівки.

Про це журналістам сайту «Перший Криворізький» стало відомо під час пленарного засідання міськради.

Депутатка від партії «Сила людей» Світлана Сова раніше подала проєкт рішення «Про створення тимчасової контрольної комісії з розробки рішення «Про відведення сектору для почесних поховань загиблих військовослужбовців, учасників АТО та ООС» на кладовищі «Центральне»

значит живым ДЕТЯМ денег жалко..да?

S777

20:00, 27 января 2021

Так -это та партия которая Супрун в наш город приглашала , и прилюдно целовала ее в зад и перед, за такую медицину , геноцид и мошенничество в этой системе. Ведь на мошенничестве в медицине, можно срубить большие деньги , а потом пускать прилюдно крокодильи слезы, за такой генцид .Мошенники они и есть мошенники.

Александр Поль

23:22, 27 января 2021

5 человек из силы людей виноваты в том, что 40 депутатов из опзж, слуги и партии вилкула-павлова не проголосовали за возврат выплат? Что за макароны у вас в голове?

Кривороганин

09:47, 28 января 2021

Чьи памперсы? Казнокрады!

Ссылка скопирована в буфер обмена