Смачні салати на Різдво
Фото: Первый Криворожский
Також читайте скільки коштуватиме кутя та рецепти пісних страв на Святвечір.
Салат із морепродуктами
Інгредієнти:- упаковка морського коктейлю із маринованими у заливці бебі-восьминогами, креветками, кальмарами та мідіями;
- 200 грамів броколі;
- 1 свіжий огірок;
- 200 грамів консервованої кукурудзи;
- бальзамічний соус.
Салат із нутом та курятиною
Інгредієнти:
- 300 грамів курячого філе;
- 200 грамів фети або бринзи;
- 20 грамів кунжуту;
- 300 грамів консервованого або відварного нуту;
- 2 помідори;
- пучок петрушки або кінзи;
- оливкова олія;
- французька гірчиця у зернах.
Куряче філе замаринуйте із сіллю, перцем, та лимонним соком. Обсмажте м’ясо на пательні із оливковою олією до золотавої скоринки. Наріжте м’ясо слайсами, помідори півкільцями, фету – кубиками. Додайте кунжут, нут, зелень. Заправте салат сумішшю оливкової олії та гірчиці.
Гранатовий браслет
Інгредієнти:
- 4 картоплини;
- 4 буряка;
- 1 морквина;
- 4 яйця;
- 300 грамів м’яса (свинина, телятина чи курятина на ваш вибір );
- 200 грамів твердого сиру;
- 3 столові ложки волоських горіхів;
- 1 цибулина;
- 2 гранати.
Овочі натріть на терці та викладіть пошарово. Кожні три шари змащуйте майонезом. На дно покладіть картоплю, потім буряк, яйця, моркву, цибулю, м'ясо, тертий сир. Потім ще раз викладіть усі шари. Зверху покладіть подрібнені горіхи та зерна гранату.
Овочевий салат із квасолею
Інгредієнти:
- 300 грамів консервованої червоної або білої квасолі;
- мікс салатів (рукола, айсберг, латук, ромен);
- пів качана пекінської капусти;
- 50 грамів сушеної журавлини;
- 1 червона цибулина.
Цибулю наріжте кільцями та замаринуйте із 3 столовими ложками винного оцту, дрібкою цукру і солі. Перемішайте усі овочі, мікс салатів та боби. Заправте салат оливковою олією із лимоном.
Салат із гарбузом та мандаринами
Інгредієнти:
- 3 запечених буряки;
- 200 грамів печеного гарбуза;
- мікс салатів;
- 2 мандарини;
- 1 запечена морквина;
- 100 грамів фундука;
- 1 кабачок або баклажан;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 столова ложка меду;
- 1 столова ложка соєвого соусу.
Моряк Папай
14:15, 05 января 2021
"маринованими у заливці бебі-восьминогами"
бейби-йода))
Ирбис
16:22, 05 января 2021
Вообще-то он Грогу)
Трамвайчик
14:19, 05 января 2021
Осьминоги? Вы серьёзно?
Расскажите побольше таких рецептов пенсионерам.
А после получения платежек в январе - и остальным тоже.
Белла
14:34, 05 января 2021
На всех не угодишь.Если бы они написали как приготовить 100 блюд из редьки,то вы бы фукали и писали для кого это?мы не нищеброды и т.п
Трамвайчик
15:23, 05 января 2021
Да ты права конечно, но ты сама вот такой салат делала? Я так понимаю, этих осьминогов ещё и не везде найти можно, да и стоят явно не дешево. Неужели он такой вкусный? Я просто не фанат морепродуктов вцелом, больше мясо люблю. Хотя и мясо я обычное покупаю, всякие там мраморные сорта и прочие мажорные сорта мне не интересны, я не настолько гурман.
Белла
15:34, 05 января 2021
Очень вкусно,мне нравится такой салат в сырной корзинке.Разная фасовка такого морского коктейля,от 70 грн и выше.На праздничный стол практически каждый может позволить.
Трамвайчик
16:05, 05 января 2021
Блин. Ну значит я всё таки не любитель этого. Я на Рождество попробую какой-то салат новый сделать, но что-то более близкое к классике. Надеюсь, получится съедобное)
Джекворобушек
18:10, 05 января 2021
Да, запечённая колесная пара под маслом для пропитки шпал, с медной крошкой
Трамвайчик
19:10, 05 января 2021
Отличное блюдо, я бы так сказал!
Криозот творит чудеса!
Снег кр.1
16:12, 05 января 2021
вот именно.... практически
Ирбис
16:20, 05 января 2021
А бутерброды с бэби-осетрами бывают ??