Криворізький священник заявив про рішення громади святкувати Різдво 25 грудня

Криворізький священник заявив про рішення громади святкувати Різдво 25 грудня

Фото: Jeswin Thomas з Pexels

Громада святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії прийняла рішення долучитись до святкування Різдва 25 грудня.

Про це повідомляє отець Олександр Агарков.

Він пише: «Любі у Христі брати і сестри! З миті коли утворилась Православна Церква України, ми отримали можливість приєднатись до святкування РІздва Христового за григоріанським календарем.

Наша громада святих мучениць Віри Надії Любові і матері їх Софії, прийняли рішення долучитись до святкування Різдва 25 грудня.

Від свята Святої Трійці і по сьогодні, ми проводили богослужіння за цим календарем, враховуючи зміни дат відзначення свят і постів.

Тому сьогдні в нашій парафії останній день Різдвяного посту, согодні ми святкуємо Святий Вечір, а завтра Різдво Христове. Але головною подією для кожного Християнина залишається не дата, а сама дія Божа. Центром нашого поклоніння є не страви на столі, а Спаситель світу, що народився у вертепі Вифлиємському.

Дорогі друзі, всі хто святкує Різдво Христове за григоріанськи календарем, щиро вітаю всіх вас зі Святим Вечером, в радості сердечній бажаю зустріти немовлятка Ісуса, як свого власного Спасителя, щоб смуток і скорбота ніколи не торкались ваших сердець, а віра і надія завжди наповнювали вас!»

Про плутанину із календарями дивіться у нашому відео





Комментарии (15)

Майор Томин

14:12, 24 декабря 2020

Саша Агарков, ты де...ил.

КЭП

14:26, 24 декабря 2020

А че он де..ил? Он и ФОПовцем был (Організування поховань і надання суміжних послуг), и военным капелланом, и если у него не существует прям двойник по ФИО в кривбасе, то он еще и опером в криминальной полиции поработал ))

КЭП

14:21, 24 декабря 2020

Редакция, ну вы ведь видите, что ваши читатели вообще не воспринимают празднование 25-го декабря, зачем продолжать про это писать, да еще с такими громкими названиями? Вы бы еще написали "Священник всея Кривого рога указал всем праздновать 25-го декабря".

Почему-то про День энергетика или любой другой праздник вы ни слова не пишите, а тут форсите это 25-е, как ранее про пшевчика.

Да и вообще, этих церквей/громад/сект пруд пруди развелось и теперь про заявление каждой церкви/громады надо строчить новость?

Александр Поль

14:26, 24 декабря 2020

Если быть до конца последовательным, то у нас в городе агностиков/атеистов большинство. Так что на празднование Рождества 25, 6, 7, 8 большинству побоку.

Белла

14:30, 24 декабря 2020

Ваши читатели это те 15 человек что тут пишут,это они решают за всех? Люди могут просто читать,без входа.

ivan68

00:36, 25 декабря 2020

КЭП, тут 95% твоих соплеменников думает что 2-я Мировая началась 22 июня 1941 года, но это же ведь мягко говоря пиз...(не правда). Думаю лет так через пять Украина примет светское времяисчисление.

Володя Винниченко

14:48, 24 декабря 2020

Отче, не носіть штани, бо так мо$kалі роблять

Володя Винниченко

14:54, 24 декабря 2020

D церковному календарі є рухомі і нерухомі свята. Перші прив’язані до Великодня, а другі (зокрема Різдво) — ні. Юліанський церковний календар досить непогано їх гармонізує між собою. А ось новий стиль до цього категорично не підходить.
Зміна вираховування дати Великодню неможлива для православних, оскільки є елементом догматики. Тобто певна церква або громада може корисnуватись новостильним календарем, залишаючись при цьому православними, лише в зв’язку з тим, що календар сам по собі не має догматичного значення.
У випадку зміни вираховування Великодня — навпаки, буде порушено догмат і відповідне об’єднання віруючих просто напросто припинить бути православними. Відповідно, в новостильних помісних церквах змінили лише календар нерухомих свят, але не прив’язаних до Великодня.
Це призвело до купи проблем в організації богослужбового життя. Наприклад, вже зараз Петрівський піст скорочується на два тижні, а в окремі роки і зовсім зникає. Згодом же Великдень, а з ним і всі рухомі свята співпадуть з Петрівським днем, з Преображенням, з Успінням, а там і з Різдвом.
Тому спроби поєднати новий стиль та православне церковне життя явно штучні і проблемні суто з організаційної точки зору.

Александр Поль

15:20, 24 декабря 2020

Потому что православная церковь церковь, чтобы определить, есть ли полнолуние на небе, не смотрит на небо, а смотрит в канонизированные таблицы.

ivan68

00:26, 25 декабря 2020

Канонизированные таблицы это прайс-лист?

Ирбис

16:06, 24 декабря 2020

А завтра они всей громадой решат марихуану узаконить)

0

16:47, 24 декабря 2020

Когда у общества нет цветовой дифференциации штанов, то нет цели!

kok

17:35, 24 декабря 2020

А это не ему гараж ночью спалили с новой машиной? Всю ночь тушили, там еще голуби сгорели. Мож кто в курсе?

Воскресный перфоратор

15:09, 25 декабря 2020

Простой вам совет , знатоки истории церков . Не лезьте со своими умозаключениями в дела церковные и в Божьи. Помните , как аукниться так вам и откликнеться.

Человек я

21:20, 25 декабря 2020

Бога нет,а все религии абсурдны по сути своей.

Ссылка скопирована в буфер обмена