У області майже 800 учнів профтехів навчаються за дуальною формою

У області майже 800 учнів профтехів навчаються за дуальною формою

Фото: adm.dp.gov.ua

На дуальне навчання вже перейшли 20 закладів Дніпропетровської області. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький, пишуть на офіційному сайті ОДА.

Раніше редакція «Першого Криворізького» розповіла, що серед підприємств, що долучилися до системи дуального навчання, – Криворізький залізорудний комбінат, КБ «Південне», Південмаш, Придніпровська залізниця, «Павлоградвугілля».

«Дніпропетровщина – у лідерах за впровадженням дуального навчання у профтехах. За такої форми організації освітнього процесу теорія нерозривно поєднана із практикою на робочому місці. Навіть оцінки учнів залежать і від засвоєних знань, і від рівня профпідготовки, який вони демонструють на виробництві. Від цього виграють і заклади, і учні, і роботодавці. Оскільки підготовка стає більш якісною, випускники вже мають професійний досвід, а підприємства – адаптованого до виробництва випускника», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

На дуальну форму навчання перейшли вже 20 профтехів області. Нині у них отримують освіту 794 учні.

Загалом у регіоні – понад півсотні закладів профосвіти.


Ссылка скопирована в буфер обмена