У Кривому Розі готують педагогів, які працюють із дітьми з особливими учбовими потребами

У Кривому Розі готують педагогів, які працюють із дітьми з особливими учбовими потребами

Фото: Первый Криворожский

У криворізькому педуніверситеті готують спеціалістів, які працюють із дітьми з особливими учбовими потребами.

Сьогодні більше 50 студентів педуніверситету займаються волонтерською діяльністю та співпрацюють з громадською організацією «Сонячні діти Криворіжжя». У попередній статті редакція нашого сайту розповіла про діяльність цієї організації, яка допомагає та об’єднує сім’ї, де виховують дітей з синдромом Дауна.

«На базі педагогічного університету, якщо ви хочете займатися з особливими дітьми, та взагалі особливою категорією людей, то можете додатково з викладачами писати наукові статті, займатися волонтерською діяльністю.

Окремої спеціальності поки немає, але на базі психолого-педагогічного факультету згодом планують відкрити, вже друкують літературу відповідну», - говорить Дарина Довгопола, студентка факультету української філології.


Дарина Довгопола також розповіла, що співпраця студентів педуніверситету з ГО «Сонячні діти Криворіжжя» надихнула її додатково займатися дітьми з синдромом Дауна, як психолог.

«Коли ми готуємо заходи для дітей з синдромом Дауна, то ми враховуємо нозологічні особливості, тому що певні ігри або руханки можуть бути неактуальними та нецікавими для них», - говорить Дарина Довгопола.



Студенти педагогічного університету зараз співпрацюють лише з організацією «Сонячні діти Криворіжжя», але у майбутньому планують залучити організації, які допомагають дітям з аутизмом.

«Ми почали займатися з ГО «Сонячні діти Криворіжжя», тому що вони дійсно сонячні та відкриті для нових знайомств та спілкування. А діти з аутизмом - більш складною нозологічною одиницею. Тому ми зараз розвиваємося і набираємося знання, щоб потім почати працювати з іншими особливими дітьми», - говорить Дарина.


На базі молодіжного центру університету відкрили сенсорну кімнату, де студенти та викладачі можуть працювати з дітьми з особливими учбовими потребами.

Зазначимо, що студентка Дарина Довгопола подала проєкт на конкурс «Громадський бюджет 2021», щоб отримати гроші на проведення квесту для дітей з синдромом Дауна.

Нагадаємо, що цього року фонд конкурсу «Громадський бюджет» збільшили до 30 мільйонів гривень.


Раніше редакція «Першого Криворізького» писала, що загальна статистика народжуваності дітей із синдромом Дауна у Кривому Розі – 3-4 дитини, а внутрішньоутробно виявляють 7-10 випадків.

У наступних статтях нашого сайту читайте про вчителів-асистентів та інших педагогах, які працюють у школах Кривого Рогу з дітьми з особливими учбовими потребами.


Фото: Максим Бовчалюк

Видео: Максим Бовчалюк

Комментарии (4)

Bal

18:03, 26 сентября 2020

И что вы предлагаете старшим детям?
Окремої спеціальності поки немає, але на базі психолого-педагогічного факультету згодом планують відкрити, вже друкують літературу відповідну»,
Они останутся без нормального образования, и к пенсии станут д*****и.

Bal

20:10, 26 сентября 2020

Кто не понял, я про студентов. Жалко их.

Ledi2

09:46, 27 сентября 2020

На законодательном уровне инклюзию ввели в образовательную систему в Украине относительно недавно, от этого и "пляшут" педагогические университеты, школы и т.д. Это сложно, готовить молодёжь к тому, что раньше презирали. Исторически сложилось, что людей с особенностями развития не принимали в обществе, поэтому сейчас, "на зламі", молодежь необходимо поддерживать и помогать им делать лучше то, что может изменить мир.

Bal

18:07, 26 сентября 2020

Ох уж этот "валюнтаризм"...
_ пора к психологу...
_ явас слушаю....
Договорился сам с собой...

Ссылка скопирована в буфер обмена