У Дніпропетровській області реалізують пілотний проект з впровадження моделі Барнахус для захисту дитини під час слідства

У Дніпропетровській області реалізують пілотний проект з впровадження моделі Барнахус для захисту дитини під час слідства

Фото: By Pexels

У двох областях України, серед яких Дніпропетровська, будуть реалізовувати пілотний проект з впровадження моделі Барнахус для захисту дитини під час слідства. Про це повідомляють на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

20 липня відбулось установче засідання робочої групи щодо реалізації пілотного проекту по впровадженню моделі Барнахус в окремих регіонах України, створеної при Міжвідомчій координаційній раді з питань правосуддя щодо неповнолітніх, діяльність якої координується Міністерством юстиції України.

«Захист прав дітей, що контактують із законом, у якості обвинуваченого або свідка потребує особливої уваги з боку держави», - говорить заступник Міністра юстиції, Голова Міжвідомчої координаційної ради Олександр Банчук.

Він також зазначає, що коли дитина піддається насильству, ряд різних суб’єктів, включаючи соціальні служби, медичні заклади, правоохоронні органи, прокурорів та суддів, зобов’язані сприяти дотриманню прав дитини та діяти в найкращих її інтересах. Якщо ці суб’єкти не працюють разом, дитина проходить через ряд установ та має неодноразові бесіди (опитування) з різними особами, в різних місцях та у поєднанні з різними методами збору інформації. Як наслідок – покази дитини можуть бути дискредитовані, а сама дитина підлягає повторній травматизації.

Барнахус («дім для дітей») – це безпечне середовище для дітей, яке об’єднує відповідні служби під одним дахом у цілях забезпечення для дитини узгодженої та ефективноії реакції та недопущення повторного травмування під час слідства та судових проваджень.

А основна суть моделі полягає у тому, щоб уникнути повторної травматизації дитини та бути ефективними у вибудовуванні системи її захисту шляхом забезпечення співпраці між відповідними судовими, соціальними та медичними працівниками в дружньому для дитини середовищі, стверджують у Кабінеті Міністрів України.

На зустрічі обговорювали питання співпраці на національному та місцевому рівнях щодо реалізації пілотного проекту по впровадженню моделі Барнахус у Вінницькій та Дніпропетровській областях.

Зазначимо, що дана ініціатива впроваджується за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Нагадаємо, що дітям Кривого Рогу, яких повернули у сім'ї з інтернатів через коронавірус, нададуть допомогу.


Комментарии (3)

Общество

08:50, 22 июля 2020

Комментарий удален из-за нарушений правил пользования сайтом

Лeдькa

08:57, 22 июля 2020

Общество, люди которые живут по закону полицию не боятся. А если есть чего боятся то козлы уже не полиция а вы

Лeдькa

08:58, 22 июля 2020

а по поводу вашей ссылки - в семье не без урода, везде есть отбросы, и в полиции тоже

Ссылка скопирована в буфер обмена