Дітям Кривого Рогу, яких повернули у сім'ї з інтернатів через коронавірус, нададуть допомогу

Дітям Кривого Рогу, яких повернули у сім'ї з інтернатів через коронавірус, нададуть допомогу

Фото: By Bessi

На Дніпропетровщині запустили пілотний проєкт з підтримки дітей, яких через пандемію коронавірусу повернули з інтернатів у сім’ї. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай, пишуть на офіційному сайті.

Зазначимо, що в Україні через COVID-19 діти з інтернатів повернулися додому. Це стосується тих родин, де батьки не позбавлені батьківських прав, проте мають певні труднощі.

Програма передбачає глибинний моніторинг потреб родин, який проведуть соцпрацівники, фахівці служби у справах дітей, освіти. Далі – надання підтримки, необхідної в кожній конкретній ситуації. Зокрема, йдеться про матеріальну допомогу та гуманітарну – меблі, канцтовари, дитячий одяг, засоби гігієни для сімей під соціальним супроводом.

«Проєкт втілюватимемо у 12 містах та районах області. Загалом охопимо понад тисячу сімей з дітьми. Найбільше таких родин – у Кривому Розі, Дніпрі, Магдалинівському та П’ятихатському районах. Програма передбачає забезпечення засобами індивідуального захисту та навчання соцпрацівників та працівників служб у справах дітей – тренінги з психології та комунікації», – зазначила директорка Дніпропетровського обласного центру соціальних служб Лілія Калитюк.

Пілотний проєкт запустили Мінсоцполітики, ЮНІСЕФ та Українська мережа за права дитини.

Проєкт триватиме півроку. Окрім Дніпропетровської області, у ньому беруть участь Волинська, Миколаївська, Полтавська та Харківська області.

Нагадаємо, що у 2020 році у Дніпропетровській області народилося понад 10 тисяч дітей.


Комментарии (4)

Ирбис

18:43, 16 июля 2020

Вот это поворот.

Фортуна

19:00, 16 июля 2020

Была же причина по которой родители отдали в интернат,а вы деток обратно, туда-сюда.

Mega777

22:34, 16 июля 2020

это те семьи которые родили детей для пособия и у которых получились не качественные дети ??????

Тaмeрлан

23:49, 16 июля 2020

Наче в своїх неблагонадійних сім'ях у них - менше шансів захворіти...

Ссылка скопирована в буфер обмена