МОН роз'яснило як відновити втрачений документ про професійну освіту

МОН роз'яснило як відновити втрачений документ про професійну освіту

Фото: By Wokandapix

Криворіжці, які втратили документ про професійну освіту або додаток до нього, можуть відновити документи, звернувшись до закладу, який їх видав, із відповідною заявою. Таке роз'яснення надає директорат профосвіти МОН.

Якщо профтех припинив свою діяльність - заяву потрібно адресувати до його правонаступника. Інформацію про правонаступника профтеху можна дізнатися в місцевому управлінні освіти. Якщо ж правонаступник відсутній, заяву потрібно подати в управління освіти Міністерства освіти і науки АР Крим, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації або в місцеву облдержадміністрацію. Вони мають визначити заклад, який замовить та видасть дублікат документа.

У заяві про виготовлення дубліката документа про професійну освіту потрібно зазначити:

  • прізвище, ім’я та по батькові людини, на ім’я якої видано документ;
  • місце проживання особи, на ім’я якої видано документ;
  • телефон особи, на ім’я якої видано документ (за наявності);
  • назву закладу освіти та рік його закінчення;
  • назву документа, який втрачено/пошкоджено;
  • причини втрати або пошкодження;
  • інші відомості, які заявник вважає суттєвими для отримання дубліката.

Дублікат документа замовляється через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). У дублікаті буде відображено назву закладу на момент його закінчення випускником, печатку, посаду, підпис, прізвище та ініціали керівника закладу освіти, який його видав. У верхньому правому куті також проставляється відмітка «Дублікат».
Зазначимо, що єдина державна електронна база з питань освіти (ЄДЕБО) – це електронний реєстр, де зберігається інформація про всі освітні документи, видані після 2000 року. Йдеться про свідоцтва про базову та загальну середню освіту, дипломи про завершення вишу або закладу профосвіти.

Якщо інформації про документ немає в ЄДЕБО, то заклад профосвіти може замовити дублікат, використовуючи інші відомості, наприклад, виписку з архіву. В іншому випадку особі потрібно звернутися до суду для встановлення юридичного факту здобуття відповідної освіти.

Нагадаємо, що криворіжці можуть приєднатися до обговорення нового положення про дистанційну освіту в Україні.


Комментарии (2)

Ирбис

11:39, 11 июля 2020

Это они намекают, что наши студенты не умнее гальки)

Ирбис

12:10, 11 июля 2020

Это была моя вторая версия, вернее первая, но я постеснялся написать)

Ссылка скопирована в буфер обмена