Інтернет-провокатора, який за завданнями спецслужб РФ закликав до терактів у День Гідності та Свободи, затримали у Дніпропетровській області

Інтернет-провокатора, який за завданнями спецслужб РФ закликав до терактів у День Гідності та Свободи, затримали у Дніпропетровській області

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України на території Дніпропетровської області затримала провокатора, який за завданнями спецслужб Російської Федерації, закликав до терактів у День Гідності та Свободи 21 листопада.

Про це повідомляє пресова служба СБУ.

Мешканець Кам’янського підозрюється у розповсюдженні закликів до вчинення терористичних актів у день Гідності та Свободи.
Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що чоловік був співробітником та представником інформаційної групи «Сапфір», створеної ГУ Генштабу ЗС РФ. На співпрацю він погодився із ідеологічних міркувань.

Читайте також: СБУ нагадала про кримінальну відповідальність за публічне використання символіки комуністичного, нацистського і тоталітарного режимів

За завданням кураторів провокатор від імені проукраїнського активіста зареєструвався у соцмережах. Напередодні Дня Гідності та Свободи він розміщав заклики до скоєння терористичних актів у найбільших містах України, зокрема Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі.

За задумом спецслужб РФ, провокатор мав сприяти дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні. У разі здійснення будь-яких реальних провокацій або заворушень російські ЗМІ були готові поширити інформацію про їх організацію саме учасниками патріотичних рухів. Це мало негативно вплинути на міжнародний імідж України у світі.

Фахівці СБ України у сфері інформаційної безпеки викрили задум співробітників спецслужб РФ та заблокували діяльність їх агента-провокатора. Слідчі української спецслужби провели обшук у помешканні порушника. У його домі вилучено комп’ютерну техніку, на якій зберігаються докази, необхідні для досудового розслідування.
За скоєння злочину, передбаченого статтею 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, мешканцю Дніпропетровщини загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

Комментарии (22)

krapiva

17:22, 20 ноября 2019

суспільно політична ситуаця в країні вже шостий рік як дестабілізована. Прізвища провокаторів - в студію!

Meндeлeeв

19:34, 20 ноября 2019

крапива тут смердеть дозволено только пррогу

вайбер

17:24, 20 ноября 2019

Скотину кастріровать і відправить на нари.

SToRm_V

17:26, 20 ноября 2019

Пущай сюда заглянут. тут ваты столько, что всю зиму греться можно.
Консервы ждущие своего часа.

Cлaва Укрauне

18:09, 20 ноября 2019

та да, тут почти весь Кривбасс сажать надо ))) куда СБУ смотрит

Злойе

17:38, 20 ноября 2019

Фактов нет, одни догадки... Так можно зайти в любую маршрутку или магазин и объявить всех террористами... Прям суд-тройка при комуняках в 37-м...

yura36,6

17:51, 20 ноября 2019

Поймали дурачка в рваных трениках которого можно смело садить и не бояться никакого общественного резонанса . А в действиях тех двух куриц что в открытую угрожали президенту Аваков явной угрозы не увидел . Сказал им нужно дать медаль за дурость . Может и этому "терористу" дать медаль за дурость или у нас не все равны перед законом ?

Тaмeрлан

17:57, 20 ноября 2019

Звісно простіше з таких дурнів піар робити...а Медвечука, Бойко, Рабіновича, Кернеса, Труханова, Королевських, Льовочкіних, Вілкулів, Мураєвих - то зась...

Cлaва Укрauне

18:09, 20 ноября 2019

без гранаты и триколора нещитово

Meндeлeeв

19:33, 20 ноября 2019

а тебе обязательно нужно бурята аквалангиста?

Cлaва Укрauне

19:51, 20 ноября 2019

а ты, недоумок, что то против бурят имеешь или против аквалангистов? кто из них тебя девственности лишил?

Cлaва Укрauне

20:05, 20 ноября 2019

а-ха-ха, ну просто падсталом, ты так подецки спрыгиваешь с "базара", признайся ты классе в седьмом или восьмом (школы для "особоодаренных")

Meндeлeeв

20:18, 20 ноября 2019

меньше знаешь крепче спишь, ***

Cлaва Укрauне

21:15, 20 ноября 2019

гы, слился лошок

yura36,6

18:19, 20 ноября 2019

Нужно быть совсем безбашеным чтобы сидя на Украине такое заклЫкать . Скорее всего чувак выполнял задания не спецслужб РФ а лично зелёного змея.

Ссылка скопирована в буфер обмена