З початку року в Україні припинили обіг понад 450 кілограм фальсифікованого масла

З початку року в Україні припинили обіг понад 450 кілограм  фальсифікованого масла

Фото: Ілюстрація Перший Криворізький

За 9 місяців 2019 року у закладах торгівлі, громадського харчування та інших об’єктах співробітники Держпродспоживслужби зафіксували 68 випадків виявлення жирів немолочного походження в молочних продуктах. Про це повідомила виконуюча обов’язки Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, пишуть на офіційному сайті служби.

Нагадаємо, що весною у декількох школах Кривого Рогу було зафіксовано постачу фальсифікованого вершкового масла. Пізніше правоохоронці відкрили за цим фактом кримінальну справу.

Також Ольга Шевченко повідомила, що у 64 випадках було припинено обіг фальсифікованого масла загальною вагою 453 килограми.

За її словами, аналіз отриманих протягом 2019 року результатів перевірок свідчить про те, що у ефективними були саме позапланові перевірки суб’єктів господарювання.

«Це спільна відповідальність держави, виробника і споживача. Кожен споживач має знати свої права і повинен бути впевнений у тому, що він є захищеним», - сказала Ольга Шевченко.


Нагадаємо, що у їдальні однієї з криворізьких шкіл кухарка неправомірно списала масло, яке було передбачено в затвердженому адміністрацією меню.

Комментарии (2)

Трамвайчик

10:25, 18 ноября 2019

450 кг... по всей стране... за год !
Это смешная цифра.
Как изъять одну трубочку в городе за месяц.

Ирбис

12:27, 18 ноября 2019

Ну если это оборот, то тогда производство, распространение, хранение, употребление должны наказываться по всей строгости)

Ссылка скопирована в буфер обмена