Мешканки Кривого Рогу можуть пройти курс самооборони

Мешканки Кривого Рогу можуть пройти курс самооборони

Фото: Первый Криворожский

У рамках проєкту «Публічна безпека спільними зусиллями поліції та громади» у Кривому Розі пройдуть курси самооборони для жінок.

З 3 листопада на базі Полку патрульної поліції Кривого Рогу розпочнуться курси самооборони для дівчат та жінок. Зареєструватися для участі можна тут.

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що з початку року до поліції надійшло 900 заяв від містян, які стали свідками або жертвами домашнього насильства.

«Ми разом з патрульною поліцією вже проводили подібні курси, але вони були одноразовими і участь у них брали лише жінки, які стикалися з домашнім насиллям. Цього разу маємо на меті розширити аудиторію тих, хто може взяти участь, тобто це абсолютно будь-яка мешканка або мешканець Кривого Рогу, незалежно від того, чи мала або мав такий негативний досвід чи ні», - розповіла координаторка проєкту Ярослава Токмакова.



Ярослава Токмакова розповіла, що під час курсів учасників будуть навчати не лише фізичним прийомам, які допоможуть захиститися від нападника. Також учасникам занятть дадуть поради як реагувати, якщо вони стали жертвами насилля та куди звертатися.

Зазначимо, що 90% скарг щодо домашнього насильства до правоохоронних органів надходять від жінок, а найбільша кількість звернень зафіксована у Дніпропетровській області, про це свідчить оприлюднена статистика Національної поліції України.

«Від трьох і більше звернень щодо домашнього насильства фіксує патрульна поліція Кривого Рогу щодоби. Тому ми бачимо таку необхідну потребу для того, щоб запровадити курси самооборони для жінок.

Заняття будуть проходити на базі Полку патрульної поліції за адресою Волгоградська, 11. Проводити курс будуть досвідчені інструктори – заступник командира роти ТОР у Кривому Розі Микола Пужанський та поліцейський 2 взводу роти ТОР Микола Демиденко», - розповіла Вікторія Ступак, старша інспекторка відділення зв’язків з громадськістю ППП Кривого Рогу.

Курс самооборони для усіх бажаючих криворіжців передбачає 5 занять, які будуть проходити кожну суботу, починаючи з 3 листопада, сказала Вікторія Ступак.

Зазначимо, що курс передбачений для жінок, але чоловіки також можуть приєднатися до занять.





Якщо Ви стали жертвою сімейного насильства, підтримку та захист можна знайти:

  • цілодобова Національна «гаряча лінія» - 0 800 500 335 або 0 800 116 123 з мобільного;
  • за єдиним телефонним номером системи правової допомоги – 0 800 213 103;
  • мобільна бригада соціально-психологічної допомоги жертвам домашнього насильства - 063 338 38 72, 099 366 63 44;
  • притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства - 067 693 32 33, 097 927 56 86;
  • Криворізький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 097 357 71 00.

Комментарии (1)

Тaмeрлан

12:22, 30 октября 2019

Дивлячись відео про розстріл двох патрульних - торнадівцем на дніпровському автовокзалі - думаєш, їм би самим спочатку пройти такі курси...

Ссылка скопирована в буфер обмена