У Кривому Розі планують встановити станції моніторингу якості повітря

У Кривому Розі планують встановити станції моніторингу якості повітря

Фото: Первый Криворожский

У рамках міжнародного проєкту «Кампанія за чисте повітря в містах Східної України» найближчим часом у Кривому Розі встановлені вдосконалені міні-станції громадського моніторингу якості повітря нового покоління. Про це повідомили експерти «Eco city».

Команда технічних експертів «Eco city» за підтримки чеської організації «Арніка» в рамках міжнародного проєкту «Кампанія за чисте повітря в містах Східної України» розпочала роботу над станціями громадського моніторингу якості повітря нового покоління.

Нагадаємо, що у минулому році спеціалісти організації «Арніка» разом з групою експертів підтвердили масштабне забруднення Кривого Рогу важкими металами і нафтовими вуглеводнями.

Також активісти повідомили, що у рамках цього міжнародного проєкту найближчим часом будуть встановлені 25 вдосконалених міні-станцій ще у 4 промислових містах України: Харкові, Запоріжжі, Дніпрі та Краматорську.

Такі міні-станції «Оксиджен» нового покоління дозволять не тільки отримувати оперативні дані про якість атмосферного повітря, а й накопичувати великі дані для оцінки і прогнозування індексів забруднення і ризиків для здоров'я населення.




Зазначимо, що редакція сайту «Перший Киворізький» звернулась до експертів «Eco city» по інформацію про те де саме та коли у Кривому Розі планують презентувати та встановити міні-станції. Більше інформації читайте у наступних публікаціях.



Міжнародний проєкт «Кампанія за чисте повітря в містах Східної України» реалізується громадською організацією «Арніка» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чехії в рамках Програми співпраці для трансформації.

Комментарии (3)

Дед Чудодей

15:29, 09 октября 2019

Та хоч сто станцій ставте, але то буде лише моніторінг і все

Тaмeрлан

11:44, 10 октября 2019

Нащо та станція? Забруднення і на око видно, як на фото

D3M#4C

15:55, 10 октября 2019

Зачем нам эти данные нужны?Посмотреть насколько всё у нас плохо?Надо решать проблемы а не информировать нас про них

Ссылка скопирована в буфер обмена