Криворіжцям розповіли як не стати жертвами шахраїв, купуючи нерухомість

Криворіжцям розповіли як не стати жертвами шахраїв, купуючи нерухомість

Фото: Ілюстрація «Перший Криворізький»

Фахівці Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міськради розповіли містянам на що саме треба звертати увагу, щоб не потрапити на гачок до аферистів під час купівлі-продажу нерухомості.

Коли ви вирішили купити або продати квартиру, то не завадить перевірка нерухомості в Державному реєстрі прав, тим паче, що її можна здійснити не виходячи з дому, скориставшись Кабінетом електронних сервісів на сайті Міністерства юстиції України за допомогою цифрового підпису або звернувшись до Центру адміністративних послуг «Віза».

Зазначимо, що інформація з Державного реєстру прав буде містити актуальні відомості про нерухомість, якщо вона була зареєстрована, починаючи з 2003 року.

Читайте також: Купівля, подобова та довгострокова оренда квартир в Кривому Розі, - огляд цін на нерухомість



За бажанням заявника довідка може містити інформацію про зміни, що відбувались у Реєстрі, у хронологічному порядку. Там можна знайти інформацію про всі обтяження та заборони, що накладалися на нерухомість або безпосередньо про продавця Вашої майбутньої нерухомості (достатньо знати його ПІБ та податковий код).

«Окремої уваги заслуговує Єдиний реєстр боржників, що був створений з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов'язання боржників. Є відкритим та загальнодоступним», - повідомили чиновники.

Перевірити інформацію в реєстрі можна тут.

Для перевірки достатньо знати ПІБ продавця, щоб перевірити його на наявність у нього боргів, які в майбутньому можуть створити проблеми при переході права власності.
А основні ризики, під час придбанні житла на вторинному ринку, в першу чергу, пов’язані з судовими процесами, перевірити наявність яких можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень тут.

За більш детальною інформацією можна звернутися в Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, за адресою вулиця Героїв АТО, 30. Або зателефонувавши за номером: 92-03-22.

Комментарии (1)

Ирбис

12:06, 21 сентября 2019

Неужели Гарант.

Ссылка скопирована в буфер обмена