Криворіжці вшановують пам’ять Героїв, полеглих під Іловайськом

Криворіжці вшановують пам’ять Героїв, полеглих під Іловайськом

Фото: Первый Криворожский

29 серпня у Кривому Розі на меморіальному комплексі на проспекті Миру десятки містян прийшли вшанувати пам’ять воїнів, які загинули під Іловайськом.

Саме 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни.

Тоді загинули десятки криворіжців, які воювали у складі 93 та 92 бригад та 40 батальйону «Кривбас» й добробату «Донбас».

За даними Генеральної прокуратури України, під Іловайськом росіяни вбили 366 українських вояків, 429 - були поранені, 300 - потрапили в полон. Учасники тих боїв стверджують, що втрат було набагато більше. Тільки батальйон тероборони Кривбас втратив п’ятдесят одного бійця під час подій під Іловайськом.

Читайте також: Війна, якої не було - жорстока правда, яку має побачити кожен, - автор Хроніки Іловайської трагедії (фото 18+)

Вшанувати пам’ять Героїв хвилиною мовчання та покласти квіти до меморіалів прийшли ветерани, демобілізовані бійці, родичі полеглих воїнів, чиновники, правоохоронці, та інші криворіжці.

Нагадаємо, що 24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Відтепер 29 серпня українці щороку на загальнонаціональному рівні вшановуватимуть пам’ять полеглих.

Зазначимо, що у Кривому Розі ще кілька років тому 29 серпня було проголошено Днем скорботи за загиблими у зоні проведення АТО та ООС.

Редакція висловлює співчуття рідним та близьких полеглих воїнів. Героям Слава!




Ссылка скопирована в буфер обмена