Святкування Дня Незалежності у новому форматі: у Києві розпочалася Хода гідності

Святкування Дня Незалежності у новому форматі: у Києві розпочалася Хода гідності

Фото: Первый Криворожский

24 серпня о 9:30 на майдані Незалежності розпочалася Хода гідності.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський скасував традиційний військовий парад, який щороку проходив у День Незалежності. Замість параду він започаткував новий формат святкування - Ходу гідності, учасники якої вшанують пам’ять Героїв, полеглих, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України.

«Ми починаємо урочистості з місця, де кращі сини та доньки України віддали свої життя заради нашого майбутнього. Сьогодні наше майбутнє каже їм усім дякую. Вічна пам’ять», - розпочав захід Володимир Зеленський.

Біля Хреста, де загинули Герої Небесної Сотні, проголосили загальнонаціональну хвилину мовчання.

Читайте також: Святковим парадом вишиванок криворіжці розпочали День Незалежності України

Хрещатиком йдуть Президент з родиною, представники військ Збройних сил України, ветерани бойових дій, медики, педагоги, спортсмени, дипломати та волонтери.
Після Ходи голова держави скаже промову, після якої почнеться святковий концерт. Більшість учасників ходи одягнені у біле, як символ чистоти.

О 9:39 на Хрещатику розпочалась церемонія підняття Державного Прапора України.

Постановкою ходи займалися кліпмейкер Алан Бадоєв і хореографиня Олена Коляденко. Режисер та режисерка розповіли, що з державного бюджету країни коштів на їх роботу не витрачено.

У заході беруть участь оркестри, музиканти, оперні співаки та народні артисти України. Гімн України співає Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України.

Виступ піаністів відкрив відомий композитор Мирослав Скорик.

Також співатимуть Тіна Кароль, ONUKA, Дарина Красновецька та оперні співаки Андрій Романенко, Оксана Крамарева.

«Кожен мій ранок починається з sms-повідомлення. Це sms від Генерального штабу. За минулу добу обстрілів – сім, втрат – дві. Цифри можуть бути різними, але тільки одна робить ранок добрим. Це – нуль. Обстрілів – нуль. Втрат – нуль. І давайте для початку подякуємо тим, завдяки кому ми можемо сьогодні бути тут, під яскравим сонцем і чистим блакитним небом. І щоб ці оплески почули наші захисники, які зараз на сході країни захищають Україну», - звернувся до українців Президент.






Комментарии (1)

Тaмeрлан

09:53, 24 августа 2019

Хода в одинадцятій

Ссылка скопирована в буфер обмена