До приїзду Президента готувались і вночі, а відновити асфальт біля школи не можуть два роки

До приїзду Президента готувались і вночі, а відновити асфальт біля школи не можуть два роки

Фото: Первый Криворожский

Після ремонту системи зливової каналізації у 2018 році на території криворізьської школи №118, співробітники ТОВ «Весташляхбуд» залишили переритий шкільний стадіон та пошкоджене асфальтове покриття бігової доріжки.

В редакцію інформаційного порталу «Перший Криворізький» написала читачка сайту, яка розповіла, що у травні 2018 року під час планового ремонту системи зливової каналізації був перерит шкільний стадіон та пошкоджено асфальтове покриття бігової доріжки стадіону. Криворожанка зазначила, що ремонтні роботи здійснювало ТОВ «Весташляхбуд».

Читайте також: У Кривому Розі перед приїздом Президента Зеленського латають ями на дорогах


Також у зверненні до редакції дівчина зазначила, що відносно відновлення благоустрою на шкільному стадіоні КСШ №118 адміністрація тричі зверталася в Криворізький ресурсний центр.

Перше звернення №29173 від 16 червня 2018 року в виконком Саксаганської районної у місті ради. У відповіді чиновники зазначили: «питання щодо відновлення благоустрою території стадіону закладу після ремонтних робіт ТОВ «Весташляхбуд» знаходиться на контролі відділу освіти виконкому районної у місті ради. Виконавець Іванов А.С.».

«Вже більше року «контролюють». Результату немає», - пише криворожанка.




Друге звернення №29630 від 14 липня 2018 року в виконком Криворізької міської ради в Інспекцію з благоустрою (начальниця Юлія Ставецька). У відповіді інспекція написала, що для прочищення зливостоків отримання дозволу не потрібно, а щодо відновлення асфальтного покриття на території школи чиновники міськвиконкому також відповіли, що «питання перебуває на контролі».

«Ці теж вже другий рік «контролюють», а результату немає», - зазначила читачка сайту.

Третє звернення №32368 від 10 грудня в виконком Криворізької міської ради до заступника міського голови Олександра Катриченка. У відповіді на запит було зазначино: «відповідно до чинного законодавства, відновлювальні роботи та терміни їх виконання визначаються ТОВ «Весташляхбуд».

«Голова районної у місті ради Валерія Беззубченко, Андрій Іванов та Олександр Головченко посилань на законодавство не надали. Мабуть, для Весташляхбуду створене якесь окреме «законодавство», бо «Закон України про благоустрій» говорить, що, по-перше, для проведення робіт, що супроводжуються пошкодженням асфальтового покриття, треба обов’язково брати дозвіл. А, по-друге, органи влади забовязані вимагати негайного виконання робіт з благоустрою, якщо невиконання таких робіт може завдати шкоди життю та здоровю громадян. А такий розкопаний шкільний стадіон — це пряма загроза життю та здоров'ю учням КСШ №118. Знову те саме — формальна відповідь є, а результату немає», - написала читачка сайту у зверненні до редакції.

Читайте також: Більшість опитаних криворіжців підтримують указ Президента України про скасування шкільної форми





Також вона розповіла, що всі три звернення закриті з позначкою «Надано інформацію». Благоустрій не відновлено. Шкільний стадіон КСШ №118 є непридатним для безпечного проведення на ньому уроків фізкультури. Саме тому 15 червня 2018 року комісія міськвідділу освіту, підписуючи паспорт готовності закладу до нового 2018-2019 навчального року, тимчасово вивела його з експлуатації. Всі уроки фізкультури в вересні-жовтні та квітні-травні за наявності гарної погоди вимушено проводилися в спортзалі школи.

Адміністрацією Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 118 також направлено листи (від 19. 06. 2018 № 381) до ТОВ «Весташляхбуд» щодо відновлення благоустрою на території школи та від 20. 09. 2018 № 545 до Інспекції з благоустрою виконкому Криворізької міської ради. Відповіді не отримано.

«Весташляхбуд та Інспекція не вважають за потрібне навіть формальні відписки писати у відповідь. Навіть директору школи!», - зазначила криворожанка.
Оскільки ограни місцевої влади неспроможні виконати свої прямі функції, для вирішення даного питання 24 лютого 2019 року адміністрація школи звернулася на Гарячу урядову лінію КМУ. Після чого Інспекція з благоустрою виписала ТОВ «Весташляхбуд» припис на відновлення благоустрою до 1 квітня 2019 року.

«Але на території школи і досі нічого не зроблено А за півтора місяці – новий навчальний рік. Без стадіону. Таке враження, що «Весташляхбуд» - це священна недоторканна корова, на яку ніхто в нашому місті не має впливу, окрім президента. До приїзду якого вони готові працювати навіть вночі», - розповіла читачка сайту.

Комментарии (4)

Aleksbond85

15:29, 13 июля 2019

В данный момент нахожусь в Одессе. Здесь я не увидел ни одной ямы на дороге, хотя был не только в центре. Город, действительно похож на европейский, а про воздух, вообще молчу. Здесь реально хочется жить, учиться, работать...Ладно бы у нас был бедный город, так нет же, денег хватает. Но куда они идут?

Погода

17:03, 13 июля 2019

Сравнил, Одесса на втором месте после Киева.

SToRm_V

15:56, 13 июля 2019

в опу вашу школу. аэропорт строить нужно!!!

geozanza

16:40, 13 июля 2019

Дети продолжают бегать по перерытому асфальту на уроках физкультуры. Ни велосипедом ,ни коляской проехать нормально невозможно. Толку от той ливневки, которую раз за 30 лет почистили и опять надо чистить т.к. снова забита мусором. Эта весташляхбуд как последние вандалы разламали бетон, которым были накрыты ливневки. Бросили обломки. Вроде их силой заставили и они со злости пришли, раскурочили все что можно и ушли. Печалька конечно

Ссылка скопирована в буфер обмена