Як криворіжцям уберегтися від недуги у сезон алергії

Як криворіжцям уберегтися від недуги у сезон алергії

Фото: Первый Криворожский

В Україні триває сезон алергії – квітнуть ясен, вільха, береза, верба, дуб, сосна, тополя і злаки. Українців починає мучити алергія, і всі стрімголов біжать до аптек. Перші ознаки недуги – нежить, чхання та сльозотеча. Як розпізнати алергію та вберегтися від неї, порадили в Дніпропетровському обласному центрі здоров’я, повідомляє облдержадміністрація.

«Нежить, свербіж у носі та горлі, важке дихання, сльозотеча, чхання, кашель – вірні супутники алергії. Дехто плутає ці симптоми із застудою. Різниця в тому, що під час алергії немає температури, тіло не ломить, а голова не болить», – розповіли в обласному центрі здоров’я.

Читайте також: «Доступні ліки»: як криворіжцям отримати препарати за електронним рецептом

Там додали, що при перших ознаках недуги варто звернутися до медиків. Лише спеціаліст може визначити алерген та підібрати дієве лікування.

«Алергологи зазвичай попереджають пацієнтів про перехресні алергічні реакції. Наприклад, людям із реакцією на пилок не можна лікуватися травами, пити чай із ними та вживати певні спеції. У кого алергія на цвітіння берези – не можна їсти яблука. Тобто, заборонено вживати продукти, які посилюють напад недуги», – уточнили в центрі здоров’я.

Тим, хто не вперше зіштовхується з алергією, радять уникати її збудників. Щодня треба проводити вологе прибирання вдома. Вікна в першій половині дня варто зачиняти.

Під час цвітіння краще не виїжджати на природу. Гуляти варто ввечері або після дощу – тоді концентрація пилку в повітрі менша. Після прогулянки слід перевдягтися, прийняти душ.

Комментарии (1)

Ирбис

11:25, 21 мая 2019

Только Альпы, на крайняк Карпаты.

Ссылка скопирована в буфер обмена