Як розповісти дитині про перший секс та чому не треба уникати цих тем - у Кривому Розі проходять тренінги

Як розповісти дитині про перший секс та чому не треба уникати цих тем - у Кривому Розі проходять тренінги

Фото: Первый Криворожский

Наталія Сіліна, кандидатка медичних наук, практикуюча фахівчиня із ендокринології та гінекології проводить два дні відкритих тренінгів-лекцій на тему жіночого здоров'я та сексуального розвитку дитини.

Візит став можливим завдяки проекту "Правда про жіноче здоров'я" та "Проект Кешер в Україні".

Наталія розповіла учасницям тренінгу - а це жінки від 25 до 50-ти, серед яких батьки, вихователі, педагоги, психологи, журналістки та поліцейські - про те, як правильно розповідати дітям про секс.




Протягом 5 годин криворожанкам розповідали про здоров'я і важливі принципи статевого виховання дітей - від народження до підліткового віку.

Також експертка говорила про про міфи, які поширені серед українців, вихований у час заборон розмов про секс та брак інформації про розвиток організму. Наприклад, про те що перший статевий досвід дівчини-підлітка обов'язково має бути болючим і з кров'ю. Це неправда.





Чи, скажімо, що мастурбація - це ненормально. Після 12 років це - нормально, каже Наталія Сіліна. Дитину сварити за неї не можна, треба розтлумачити перший сексуальний досвід, дати підказки щодо здоров'я та гігієни.

Також розповіли Наталія Сіліна та Влада Недак про те, як говорити із підлітками чи дітьми молодшого шкільного віку про порно. Їм обов'язково треба тлумачити - це кіно, яке не має нічого спільного із реальним життям. Довжина пенісу, краса вульви, тривалість статевого акту на екрані - вигадка. Люди ж які дивляться порно постійно - залежні. Так само залежні, як наркомани чи алкоголіки. Те, що порно збуджує - насправді неправда. Збуджувати може еротика.

Наталія Сіліна навела науково-обгрунтовані практичні рекомендації для жінок, які будуть говорити із дітьми про секс.

Завтра, 19 травня, докторка Наталія Сіліна проведе в Кривому Розі авторський майстер - клас "Все про тебе" в рамках якого криворожанки дізнаються про тонкощі підготовки до вагітності та народження здорової дитини дитини. Говоритимуть про жіночу анатомію, гормони і критерії жіночого здоров'я. Зможуть отримати практичні поради щодо сексуального здоров'ю.




Також планують говорити про способи запобігання вагітності та жіночу сексуальність і фантазії.

Більше про захід читайте у наступних публікаціях. Проконсультуватись із спеціалістками проекту городяни зможуть у парку імені Богдана Хмельницького під час Єврофесту. Локація буде біля станції Греції з 14-ї години.





Фото: Софія Скиба

Комментарии (6)

yura36,6

17:12, 18 мая 2019

Тренинг по сексу для детей . Ну это точно по европейски . Как же будет это выглядеть в качестве наглядного пособия ? Физрук с трудовиком географичку посреди класса ....или как .

yura36,6

17:32, 18 мая 2019

Да ладно..., а кто это ?

Икра черная

17:32, 18 мая 2019

Смело! Очень нужно говорить об этом -а то потом рак, беременность внепланова, фригидность и так далее.
Потом депрессии и суициды.
Важная тема.

WalkinDed

17:39, 18 мая 2019

Классная тема, думаю у каждого родителя бывает ступор, когда малое дите спрашивает откуда берутся дети. Надо адекватно детям говорить об этом, а не басни про "капесту рассказывать". И про секс считаю, дети должны тоже узнать от родителей ПРАВДУ, а не эти сказки: секс - это когда вы целуетесь или едите вместе мороженое", а то потом, когда прийдет время для первого секса - будет шок, что все на самом деле не так. Рили классный проект

Пи..... Ж

21:15, 18 мая 2019

Ахаха это уже не нужно все умеют спасибо интернету, лучше денег на презики дать ато уж молодёжь не тянет такие евро цены))))

_jAZz_

13:39, 20 мая 2019

шушера грантоедская

Ссылка скопирована в буфер обмена