Криворіжці спробують намалювати карту міста у старовинній техніці петриківського розпису

Криворіжці спробують намалювати карту міста у старовинній техніці петриківського розпису

Фото: Первый Криворожский

У рамках #EUROFEST2019 мешканці міста спробують намалювати карту Кривого Рогу, виконавши малюнки в техніці петриківського розпису, який вже майже шість років є нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що 18 травня у Кривому Розі відбудеться EUROFEST 2019.

Читайте також: Якісний мобільний зв'язок і громадський транспорт до пізньої ночі - що обіцяють гостям Дня Європи у Кривому Розі

Основні локації заходу дві – це майданчик біля пам’ятника Козаку Рогу та парк відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Нагадаємо, що раніше редакція інформпорталу повідомляла, що у 2019 загальний бюджет фестивалю склав майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Організатори Дня Європи розповідають, що о 12:00 на майданчику біля міськвиконкому пройде один із етапів кубку України зі стронгмену. До нашого міста завітає Почесний президент Федерації стронгмену Василь Вірастюк та його Президент – Сергій Конюшок. Очікується, що в змаганнях візьмуть участь найсильніші спортсмени зі всієї України, криворізьку команду богатирів очолить Роман Сірманов.




Далі всі події відбудуться в парку імені Богдана Хмельницького (Металургійний район, колишнє Соцмісто) та розпочнуться о 14:00.

Гостей парку буде зустрічати учасники вуличного шоу «Театр ходулістів», які є одним із найпопулярніших середподібних шоу-груп України.

Також у рамках #EUROFEST2019 на головній сцені фестивалю виступлять популярні українські виконавці - гурт «Антитіла» на чолі з лідером гурту Тарасом Тополею, Alyosha, молодіжні та драйвові хлопці з гурту «Каблуками по брусчастке», які були учасниками 8 сезону музичного шоу «Х-фактор».

Читайте також: На проспекті Металургів у Кривому Розі встановлять нові світильники і тротуарну плитку




Під час заходу мешканці та гості міста зможуть поринути в культуру та традиції 7 європейських країн, яскраві локації яких готує кожний із районів Кривого Рогу.

Також криворіжців запрошують завітати на «сонячну» каву від «сонячних» дітей та людей Кривого Рогу, та на розваги, організовані батьками «людей дощу».

А спортсмени міста зможуть взяти участь у благодійному забігу на підтримку особливих криворізьких діток, організатор- KrivbassRunClub. Вони ж організують сімейні естафети та лекторії щодо збереження стану здоров'я.

А з 16 до 20 години відбудеться благодійний турнір по бейблейдам, кошти зібрані за участь у ньому благодійний фонд «Сундучок» спрямує на створення дитячої кімнати в культурно-розвиваючому соціальному центрі «Сундучок» (розташований по вулиці Качалова, 12).




Наприкінці заходу Кривий Ріг дізнається імена щасливчиків, які поїдуть до Європи, Трускавця, Ворохти чи отримають сертифікати (1500 гривень) на туристичні продукти. Щоб стати учасниками розіграшу призів необхідно під час заходу зібрати 500 євриків та обміняти на лотерейний квиток.

Більш детальну інформацію про захід можна дістатися тут.


Комментарии (1)

Doktorr

22:04, 08 мая 2019

Мені подобається EUROFEST,кожного року було багато цікавого.Завжди чекаю виступи наших артистів.

Ссылка скопирована в буфер обмена