В Україні вдосконалили сейсмічне районування для підвищення безпеки будинків

В Україні вдосконалили сейсмічне районування для підвищення безпеки будинків

Фото: Первый Криворожский

Тепер для проектування висотних будівель та всіх об’єктів зі значним класом наслідків — великі стадіони, лікарні, ЖК, ТРЦ, школи та інші будівлі, які не ідентифікуються як об’єкти підвищеної небезпеки, використовується нова карта сейсмічного районування. Про це повідомили у Міністерстві регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України.

Це дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал та, за підрахунками експертів, сприятиме підвищенню безпеки будівель до 15% та більш якісному їх проектуванню.

Читайте також: У Кривому Розі можуть з`явитися автоматизовані парковки — опубліковано нову зміну до ДБН

Відповідні зміни у ДБН «Будівництво у сейсмічних районах України» вступили в дію з 1 травня.

«До цього районування України за сейсмічними показниками не було конкретизоване і це створювало можливу загрозу безпеки. Новими змінами ми удосконалили і розширили його, врахувавши сейсмічність для будівництва висотних будівель, стадіонів, ЖК, шкіл та інших об’єктів зі значним класом наслідків. Нові зміни у ДБН щодо сейсмічності вступили в дію з 1 травня», — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Згідно зі змінами, для проектування житлових і громадських будівель заввишки від 73,5 м і вище та для всіх об’єктів будівництва із значним (СС3) класом наслідків, які не ідентифікуються як об’єкти підвищеної небезпеки, використовується карта 3СР-2004-В, що дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал.



Зміна у ДБН розроблена Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій.

Комментарии (1)

Ирбис

10:06, 06 мая 2019

Нас это не косается, новое не строят, а старое уже какое есть.

Ссылка скопирована в буфер обмена