П'ятиріччя Криворізької Ради Церков розпочали відзначати із панельної дискусії

П'ятиріччя Криворізької Ради Церков розпочали відзначати із панельної дискусії

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі відбулась панельна дискусія між учасниками місцевої Ради Церков.

На малій сцені театру імені Тараса Шевченка зібрались священники Православної церкви України (колишній Київський патріархат), харизмати, лютерани, греко-католики, римо-католики та очільники інших віросповідань, які 5 років тому утворили Криворізьку раду Церков - до неї входять християни. За 5 років до складу об'єднання так і не увійшли представники російської православної церкви (колишній Московський патріархат).

Учасники заходу, за пропозицією секретаря Ради Церков Романа Морозова, розпочали зібрання із виконання духовного Гімну України "Боже великий, єдиний, нам Україну храни", потім виконали державний гімн "Ще не вмерла України".

Священнослужителі поділились із кількома десятками прихожан історією створення Ради - об'єднало людей різних віросповідань лихо - окупація Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей України. У 2014 році вперше відбулось Молитовне Віче у Кривому Розі. Згодом це стало свого роду великодньою традицією.

Святі отці та пастори кажуть, за 5 років стали одне одному товаришами, хоча раніше деякі не визнавали навіть одне одного. Сьогодні ж спільно відправляють гуманітарну допомогу в зону проведення АТО та ООС, говорить представник лютеранської церкви Олег Фішер. Також, кажуть члени Ради Церков, допомагають іншим нужденним - вони є навіть у найближчих до Кривого Рогу селах.

Говорячи про зміни у релігійному житті міста, пастори та святі отці поділились - двом із них довелось одного разу навіть спільно проводили службу під час похорону. 5-6 років тому уявити, що це було би можливим - складно. Сьогодні ж представники різних конфесій не просто дослухаються одне одного, але і поступаються місцем, вчаться та шукають компроміси, каже військовий капелан, священники Православної Церкви України отець Олександр Агарков.

Отець Іван Талайло, священник греко-католицької церкви, розповів, що був змушений переїхати із Донецька, коли почалась окупація, і був дуже здивований, що у Кривому Розі є така християнська спільнота, тому приєднався до неї. Зараз він опікується пластунами і закликає городян приєднуватись до цієї організації, оскільки там вчать любити Бога та Україну, поважати ближніх і допомагати їм..

Обговорили учасники дискусії вплив телевізору та інтернету на людей. Зокрема, кажуть, вибори Президента України довели, що телебачення має величезний вплив на формування суспільної думки. Тому дуже важливо спілкуватись між собою наживо - ходити в гості, кіно чи кав'ярні.

Говорили і про релігійну ситуацію у Кривому Розі - монополію російської православної церкви, які тісно пов'язані із керівництвом міста, яке за 5 років жодного разу не наважилось поспілкуватись із таким об'єднанням.


Комментарии (5)

said

10:21, 30 апреля 2019

сходняк попов в законе

Погода

10:22, 30 апреля 2019

Вообще ниочём.

Гном_Тихогром

11:10, 30 апреля 2019

Ну. Сегодня ещё никто не умер и не был изнасилован нетрадиционным способом, т.ч. покамест о событиях ареола комфорта нормального мира.

Гном_Тихогром

11:26, 30 апреля 2019

Ага. Ну, тут же читатель избалованный, искушённый, ему подавай фаталити, чтоб проявить всё своё всеобъемлющее сострадание и священную ярость в полной мере в комментах.

95

14:48, 30 апреля 2019

Я в шоке это сборище сектантов. Рожи сидят из дома хлеба, восстановление и других. Мои родственники туда ходят. Это просто пипец.

Ссылка скопирована в буфер обмена