У Дніпропетровській області пацієнти з гемофілією на 100% забезпечені безкоштовними медпрепаратами

У Дніпропетровській області пацієнти з гемофілією на 100% забезпечені безкоштовними медпрепаратами

Фото: Первый Криворожский

Пацієнти з гемофілією у Кривому Розі та області повністю забезпечені необхідними медпрепаратами. Їх закуповують коштом державного та обласного бюджетів. Про це повідомили на офіційному сайті обладміністрації.

У департаменті охорони здоров’я повідомили, що у Дніпропетровській області проживають 116 дорослих та 40 дітей з гемофілією.

Гемофілія - це небезпечний генетичний збій – дефіцит окремих білків, чинників згортання крові. Навіть найменша подряпина може стати для такої людини смертельно небезпечною, призвести до великого крововиливу.

Читайте також: З початку року безкоштовно імплантували кардіостимулятори понад 140 мешканцям області


Зараз область цілком забезпечена необхідними для таких пацієнтів медпрепаратами, наголосив голова ради Української асоціації гемофілії і гемостазу Сергій Шемет.

«За останні два роки лікування гемофілії зробило значний крок вперед. Для хворих фактор цілком безкоштовний. До того ж, допомогу можна отримати на місці, у свого сімейного лікаря. Їхати в обласний центр не потрібно», – підкреслив він.

За словами директорки департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Наталії Будяк, на Дніпропетровщині планують відкрити Центри для пацієнтів з гемофілією.

«Плануємо створити спеціальні медичні Центри – у 4-й міськлікарні Дніпра та обласній лікарні імені Мечникова. Там людям із гемофілією надаватимуть консультації та меддопомогу», – сказала Наталія Будяк.



Ссылка скопирована в буфер обмена