Українська мова та історія України у ТОП рейтингу предметів, які складають під час ЗНО-2019

Українська мова та історія України у ТОП рейтингу предметів, які складають під час ЗНО-2019

Фото: Первый Криворожский

Найпопулярніші серед абітурієнтів Кривого Рогу та Дніпропетровської області – українська мова і література та історія України. На третьому місці – математика. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

У цьому році із 11 предметів обов’язковий – українська мова та література. Сертифікат з цієї дисципліни повинні мати всі абітурієнти. Решту предметів вони визначають в залежності від спеціальності, на яку бажають вступити. Найбільш популярні – історія України, математика, англійська та географія .

Читайте також: У Кривому Розі більше 3 тисяч випускників навчальних закладів візяли участь у пробному ЗНО

Нагадаємо, що реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання завершується 25 березня.

Також у департаменті зазначили, що до 25 березня абітурієнти можуть внести зміни до переліку обраних предметів. Для цього, після отримання Сертифікату, потрібно повторно пройти процедуру реєстрації.


Комментарии (3)

Вагонник

18:11, 19 марта 2019

Потому что украинский язык обязателен для всех поступающих. А второй обязательный или история, или математика. Так что эти дисцыплины-принудительные. Как когда-то "Червоный гирнык".

Вагонник

18:12, 19 марта 2019

дисциплины

Эйяфьядлайекюдль

19:52, 19 марта 2019

Завдання з історії дедалі складнішають. Натомість математика щороку містить більш прості задачі. Це обумовлено дефіцитом технічних спеціалістів. І саме ці професії у майбутньому принесуть більші доходи. Філологів, психологів, юристів та менеджерів вже нема куди подіти. Не розумію батьків, які віддають перевагу освіті за спеціальностями без стабільного попиту роботодавців для своїх дітей. Плюс менше бюджетних місць, тобто це втрата і часу, і грошей.

Ссылка скопирована в буфер обмена