Кожна дитина - особистість, і до кожного треба шукати підхід, - претендентка на звання «Учитель року 2019»

Кожна дитина - особистість, і до кожного треба шукати підхід, - претендентка на звання «Учитель року 2019»

Фото: Людмила Потомахіна

Вчителька з Кривого Рогу Людмила Потомахіна готується представляти Дніпропетровську область на Всеукраїнському конкурсі «Учитель року 2019».

Раніше редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» повідомляла, що Людмила Потомахіна стала переможницею регіонального конкурсу на звання Кращий вчитель області у номінації «Основ здоров’я».

Читайте також: Дитина розвивається і методи навчання повинні бути новими: які зміни чекають криворізьких школярів

Журналістка нашого сайту поспілкувалися з Людмилою, щоб розповісти криворізькому читачеві про педагогічну діяльність претендентки на звання «Учитель року 2019».

Розкажіть про Вашу педагогічну діяльність - із чого починали.

Я розпочала її у 2002 році в Криворізькій гімназії №95. За освітою я практичний психолог. Майже 5 років працювала педагогом-організатором, на той час для мене це була досить цікава робота, адже готувала разом із дітьми різні конкурси та свята, разом відвідували цікаві екскурсії.

І разом із дітьми розвивалась як педагог. Потім 6 років життя присвятила своїм дітям (пішла у декретну відпустку). І сьогодні виховую трьох діточок :)

У 2011 році повернулася в гімназію і почала набувати новий досвід. Мені дуже пощастило, адже в цьому напрямку мене вчить й понині моя наставниця Валентина Алпатова, яка також працює в гімназії психологом. У 2015 році брала участь у міському фаховому конкурсі «Психолог року» - зайняла 3 місце.

Розкажіть про умови конкурсів «Учитель року» - регіонального і Всеукраїнського.

І міський, і обласний тури проходили за положенням Всеукраїнського конкурсу. I етап – півфінал, де кожен конкурсант міг спробувати свої сили у написанні контрольної роботи зі знання предмету. У другому етапі «Методичний практикум» треба було за 2 години написати тренінг на тему, яку обирали методом жеребкування. Третій етам - «Практична части».

Далі був фінал - «Проект» розробка і презентація проекту також готувався експромтом і жеребкуванням обиралася тема уроку і клас. На підготовку уроку давалася одна ніч). Такі ж випробування мене будуть чекати і на Всеукраїнському етапі.


Авторка фото Людмила Потомахіна

Як Ви вважаєте, чому багато людей стверджують, що учні часто не сприймають серйозно предмет «Основи здоров'я»? В яких ситуаціях школярам можуть знадобитись знання, які Ви даєте на уроках?

Вважати предмет Основи здоров`я «несерйозним» це велика помилка! Знання, які ми отримуємо в школі на уроках мови, математики... допоможуть дітям бути компетентними в професійному плані. А от знання, які діти отримують на наших уроках, допоможуть стати справжньою людиною, яка вміє приймати зважені рішення та нести за них відповідальність!

Автор фото Людмила Потомахіна

Діти вчаться берегти своє здоров`я, налагоджувати здорові стосунки з оточуючими! Отримані на уроках основ здоров`я знання будуть в нагоді протягом всього життя!

Ви самі вирішили взяти участь в регіональному конкурсі «Учитель року 2019» чи кандидатуру висунули від гімназії?

Я працюю в такому закладі, де потрібно постійно рухатись вперед, постійно вчитися і розвиватися, тому завжди беру участь у різних тренінгах, семінарах, конкурсах! І коли адміністрація запропонувала спробувати свої сили в даному конкурсі, погодилась з впевненістю!

Автор фото Людмила Потомахіна
Чи складно Вам знайти індивідуальний підхід до своїх учнів, і які поради можете дати іншим педагогам?

Вже 4 роки працюю і психологом, і вчителем основ здоров`я. Цей предмет дуже тісно переплітається з психологією, тому викладати його мені цікаво і легко. Моє завдання - навчити дітей нести відповідальність за своє життя та здоров`я .

На уроках часто використовую моделювання різних складних життєвих ситуацій, де діти вчаться знаходити виходи з них, обговорюємо ті ситуації, які вони вже пережили і отримали досвід.

Кожна дитина це особистість, і до кожного шукаю підхід, в цьому мені допомагають знання з психології. Та і дітей вчу різним психологічним прийомам самовиховання та самовдосконалення . Дитину важко навчити лише словами, потрібно постійно показувати приклад.Тому на власному прикладі демонструю як можна вести здоровий спосіб життя і просто бути щасливим!



Автор фото Людмила Потомахіна

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» бажає перемоги Людмилі у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року 2019».

Автор фото Людмила Потомахіна

Комментарии (4)

Троллейбус Автобусович

23:10, 15 марта 2019

проверка

Доктор Ватсон

10:05, 16 марта 2019

Уговоры, слезы, обещания дорогих подарков, душещипательные беседы, примеры из жизни, книги по детской психологии...
РЕМЕНЬ! И ваши дети и нервы в полном порядке! Спрашивайте в кожгалантерее вашего города!

Доктор Ватсон

12:47, 16 марта 2019

Загляните в ВЕТХИЙ ЗАВЕТ , которому вроде как более 2600 лет , посмотрите на Европу , на Азию , на Америку , где представлены все возможные модели и методы воспитания . Вчерашняя Новая Зеландия , есть прорыв в воспитании? А то что вы перечислил , это результат отсутствия родителей в жизни ребенка.

Доктор Ватсон

13:00, 16 марта 2019

Вообще то первый текст , это реклама ремней .

Ссылка скопирована в буфер обмена