Документальне кіно на великому екрані переглянули криворіжці

Документальне кіно на великому екрані переглянули криворіжці

Фото: Первый Криворожский

Стрічку-переможницю фесту про права людини «Явних проявів немає» на великому екрані прийшли подивитись усього десятеро криворіжців.

На великому екрані повнометражні документальні фільми в рамках фестивалю DocudaysUA криворіжці переглядають поки не надто активно. Хоча для показів вже третій рік поспіль кінотеатр виділяє топовий вечірній час сеансів.

3 грудня стрічки «Вихідний» та «Явних проявів немає» прийшли побачити у кінотеатрі Олімп усього десятеро мешканців Кривого Рогу.

Але навіть серед такої кількості городян знайшлись бажаючі взяти участь у дискусії під час обговорення стрічок.

«Навіть якщо зараз приходять дивитись усього кілька криворіжців, ми не полишимо організовувати такі заходи і прагнутимемо розвиватись надалі»,- зізнається Станіслав Корнієнко, куратор фесту документального кіно про права людини у Кривому Розі.

Після показу стрічки про День перемоги у Миколаєві (2017 рік) між городянами точилась суперечка щодо дотримання прав кожного українця. Зокрема, мова йшла про право літніх людей одягати георгіївську стрічку, використання якої заборонено законом. Таке рішення на законодавчому рівні було прийнятт у зв‘язку із тим, що саме вона стала своєрідним маркером російських найманців, які напочатку 2014-го року розпочали озброєний конфлікт на території Донеччини та Луганщини.

Нагадаємо, тема цьогорічного фесту «рівні рівності». Фото із заходу «Кава з поліцією» тут.

Стрічку режисерки Аліни Гурової «Явних проявів немає» про заступницю комбата Оксану Якубову, яка несла службу у зоні проведення АТО, городяни майже не обговорювали. Після перегляду фільму, в якому від першої особи розповідаються жахливі епізоди вбивств, поховань військових, глядачі довго не могли вимовити ані слова.

4 грудня городяни прийшли в кінотеатр «Олімп» подивитись стрічку «Ґвендолін» - про антропологиню, яка вийшла на пенсію, бореться зі складною хворобою, але не залишає заняття спортом і завойовує нові титули на всесвітніх змаганнях.

Вже цієї суботи у КГУ Шелтер+, що на вулиці Армавірській, городян запрошують так само безкоштовно переглянути фільм про найбільшу у світі бібліотеку.

Детальніше про розклад показів фільмів тут.


Ссылка скопирована в буфер обмена