Криворожанка закликає проголосувати проти змін до Правил перевезення багажу у потягах

Криворожанка закликає проголосувати проти змін до Правил перевезення багажу у потягах

Фото: Первый Криворожский

В Україні можуть заборонити перевезення велосипедів у поїздах, де начебто немає технічної можливості перевозити велосипед.

Про це повідомила криворожанка Анна Атаманчук, співзасновниця громадської організації «Велокривбас».

До 28 грудня триватимуть обговорення щодо Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.
У новій редакції, запропоновано змінити пункт, що регламентує перевезення велосипедів залізницею та взагалі заборонити перевезення велосипедів в поїздах «Інтерсіті» та «Інтерсіті+», де начебто нема технічних можливостей для перевезення роверів.

Читайте також: Поєднувати легко: криворожанки отримали перемогу в конкурсі плакатів на всеукраїнський Велофорум

Зараз у «Інтерсіті» можна заходити в 1 та останні вагони, де є майданчики для візків.

Перевезення велосипедів у купейних та плацкартних вагонах нічних швидких та пасажирських поїздів, відбувається у розібраному та впакованому стані за умови, що вони можуть вільно розміщуватись на місцях, передбачених для перевезення ручної поклажі.

«Якщо ми активізуємося і не втрутимося зараз, може статися лишенько. Треба перейти за посиланням і проголосувати проти змін до правил перевезень, а також залишити коментар в якому ви вимагаєте забезпечення перевезення велосипеду у всіх типах вагонів», - пише Анна Атаманчук.

Проголосувати проти внесення змін ви можете за посиланням тут.

Комментарии (4)

Дмитрий

07:20, 05 декабря 2018

Ой, у нас усі з велосипедами в потягах подорожуять.

yarik_yaroshenko

07:28, 05 декабря 2018

На заклики якоїсь кривоРОЖАнки в АТ Укрзалізниця пофігу....

Несогласный

08:00, 05 декабря 2018

Велосипед это хорошо, чистый вид транспорта для окружающей среды, чем больше молодежи будет заниматься этим видом спорта, тем на мой взгляд, здоровее нация. Ну посудите сами, лучше пусть катают, чем заливаются боярой, пивом или наркотой. Если человек хочет выехать за город, чтобы подальше от пыли и смога покатать на чистом воздухе, а нет нельзя, твой вел мешает какой-то бабушке, в поезд нельзя. Кака там занятость молодежи? Им надо чтобы все с кастрюлями скакали.

kok

12:31, 05 декабря 2018

Жаль нет вагонов для велосипедистов как на западе.

Ссылка скопирована в буфер обмена