Українці гинуть у ДТП частіше, ніж європейці: ситуацію на дорогах обговорили у криворізькому ВНЗ системи МВС

Українці гинуть у ДТП частіше, ніж європейці: ситуацію на дорогах обговорили у криворізькому ВНЗ системи МВС

Фото: Первый Криворожский

У стінах вишу-переселенця у Кривому Розі 16 листопада відбулась Міжнародна науково-практична конференція, присвячена безпеці дорожнього руху.

Спікери зазначили, що схвалена у 2017 році Кабінетом Міністрів України Стратегія підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року мала за мету не тільки зниження рівня смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод щонайменше на 30 % та ступеня тяжкості наслідків ДТП, але й мала би реорганізувати систему управління безпекою дорожнього руху.

Але попри існуючі завдання, рівень смертності та постраждалих внаслідок ДТП залишається вкрай високим. До прикладу, у Кривому Розі, за статистикою патрульних за тиждень травмуються 7-15 людей.

Читайте також: Більшість ДТП стаються через пішоходів, які перебігають дорогу там, де не можна

Участь у заході взяли понад 170 осіб. Серед них юристи, поліцейські, благодійники, учні загальноосвітніх закладів міста та курсанти Донецького юридичного інституту, які стали співдоповідачами дорослих фахівців, які працюють у системі МВС України.

Під час конференції бул зазначено, що у країнах-членах Європейського Союзу на 100 тисяч мешканців припадає 5,1 % загиблих під час ДТП, а в Україні цей показник становить 8%.

Читайте також: Жінка чи чоловік - не має значення. Криворожанки взяли участь у конференції Української асоціації представниць правоохоронних органів

Захід проведено у рамках Тижня безпеки дорожнього руху, що триває із 12 до 18 листопада.


Комментарии (4)

Віктор

16:51, 17 ноября 2018

На мій погляд- вся причина в нашому ставленні до правил, а ще -до законів. Людина, яка виконує ці вимоги, в очах суспільства - лох, охломон. Звідси і такі загрозливі результати. До пішоходного переходу- 50 метрів- ні, краще перебіжу, хай спробують наїхати- буде їм! З точки зору водія- пішохід, навіть на переході- охломон, забирайся швидше, з-під коліс, бо буде тобі неприємність, а вже потім , і мені, якщо не втечу. На заміських дорогах- ану, на що здатна моя чаєчка, чи видавлю 150! Ага, он охломон їде -80- теж мені, машина, ось я його!.Такі ситуації бувають часто, а звідси- і ДТП

Человек я

18:52, 17 ноября 2018

Менталитет,дороги,машины.
Недавно Пушкарь разбился насмерть. Жох в реанимации. Известные армрестлеры. С нашим менталитетом мы так и будем жить в "гармонии".

Gumanoid

21:59, 17 ноября 2018

Они в Европе видели состояние дорог? Они в Европе видели, как полиция работает? Они в Европе видели, на сколько штрафуют переходящего в не положенном месте? Они в Европе видели, сколько светит выпившему водителю за рулем? Они в Европе вообШе были? Сравнили... делать им больше нечего! Го больше гей-парадов и клоунов на улицах! Оно нужнее!

Бородач

17:51, 19 ноября 2018

Страх - именно им можно заставить людей с нашим менталитетом заставить подчинятся законам и правилам. Страх быть казненным за коррупцию и что бы по всем родственникам близким и друзьям проверли полную конфискацию и ввели пожизненный запрет выезда из Украины, страх быть оштрафованным на десятки тысяч гривен за переход в неположенном месте будь то ребенок или пенсионер, страх быть навсегда лишенным водительского удостоверения за алкоголь в крови за рулем, а также уголовный срок за езду без прав. Только страхом можно заставить наших людей боятся закона.

Ссылка скопирована в буфер обмена