В Україні спробують легалізувати криптовалюту, яка потужно розвивається «у тіні»

В Україні спробують легалізувати криптовалюту, яка потужно розвивається «у тіні»

Фото: korrespondent.net

Міністерство економічного розвитку ініціює поступову легалізацію віртуальних активів та віртуальної валюти в Україні. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

25 жовтня Мінекономрозвитку оприлюднило проект розпорядження Кабінету міністрів «Про схвалення Концепції державної політики у сфері віртуальних активів».

Читайте також: Новий тренд у Кривому Розі: декларування криптовалюта

Згідно з повідомленням, концепція пропонує на законодавчому рівні визначити основні терміни, що стосуються «віртуальної валюти» («криптовалюти»), «віртуальних активів», «ICO/ITO», «майнінгу», «смарт-контракту» і «токену», а реалізувати її планують до 2021 року в два етапи.

На першому етапі у 2018-2019 роках передбачено визначення правового статусу криптовалют; визнання суб’єктів господарювання, що надають послуги з обміну криптовалют.

На другому етапі у 2020-2021 роках передбачено визнання провайдерів гаманців-зберігачів віртуальних валют суб’єктами первинного фінансового моніторингу; розробка спеціальних законодавчих актів щодо врегулювання використання віртуальних активів, смарт-контрактів та токенів, проведення ICO/ITO.

Читайте також: Валютні банківські депозити від інфляції криворіжців не рятують

Як зазначають в міністерстві, у 2017 році Україна входила в ТОП-10 країн світу за кількістю користувачів віртуальних валют. За експертними оцінками, розмір сегменту майнінгу в Україні перевищує 100 мільйонів доларів на рік.

Тому, як наслідок, ринок віртуальних валют значною мірою розвивається «у тіні», кажуть в Міністерстві, а це призводить до негативних наслідків для всіх зацікавлених сторін: відсутність належного захисту прав та інтересів споживачів криптовалют, складнощі учасників ринку віртуальних валют в питаннях юридичної класифікації своєї діяльності, користування банківськими послугами, залучення іноземних інвестицій, проведення ICO/ITO як українських компаній, зазначили в міністерстві.

У Міністерстві стверджують, що легалізувавши криптовалюту держава зможе забезпечити отримання надходжень від цього виду діяльності, сприяти залученню інвестицій, створити високооплачувані робочі місця. Ознайомитись із самою Концепцією можна тут.

Читайте також: Про що говорить дохідна частина бюджету Кривого Рогу 2018


Комментарии (5)

_Alex_

08:31, 26 октября 2018

И эти туда же. МММ планетарного масштаба, давайте дадим возможность ощипывать и наших.

vitos ss

09:25, 26 октября 2018

легализовать проституцию,коноплю,азартные игры,пополнение бюджета,и рабочие места.

uefi

11:09, 26 октября 2018

поки що совковий менталітет тут перемагае, поки ще треба чекати років 10-15 .

Jerol

10:53, 26 октября 2018

Главное налогом обложить

Владимир

10:35, 31 октября 2018

Как много не понимающих людей...
Криптовалюты это НЕ пирамида. Можете купить мертвую криптовалюту и остаться без денег. С тем же успехом можете купить венесуэльские деньги.
Никто ведь не кричит, что электронные платежи = МММ. Биткоин не обязательно использовать в попытке халявно разбогатеть (сейчас куплю по 6000 а через год продам по 50000 и озолочусь).
Биткоин это удобный платёжный инструмент, позволяющий дёшево и быстро совершать международные переводы денег, покупать товары почти без комиссии. Сейчас купили биткоин в Украине а через 1-2 часа можете продать его в США и за перевод заплатить 0,1% или меньше. Попробуйте такой же перевод совершить банковским платежом.
Именно поэтому правительства пытаются оседлать этот денежный поток.

Ссылка скопирована в буфер обмена