У Радушному під Кривим Рогом батьки школярів заявили про порушення законодавства

У Радушному під Кривим Рогом батьки школярів заявили про порушення законодавства

Фото: Первый Криворожский

Напередодні конкурсу з обрання директора школи у Радушному під Кривим Рогом батьки учнів заявили про ймовірне порушення чиновниками законодавства.

Батьки школярів вважають незаконними дії зі сторони влади. Радушанці занепокоєні проведенням конкурсу на вибір та затвердженням посади керівника школи.

Батьки, які звернулись у редакцію "Першого Криворізького" стверджують, що 25 жовтня в управлінні освіти відбудеться засідання щодо виборів керівника, і там можуть бути порушення.

"На сайті управління освіти розміщено Наказ, який вносить зміни до складу комісії. Відповідно до типового положення про конкурс для проведення конкурсу засновник затверджує персональний склад конкурсної комісії з рівною кількістю представників кожної із сторін, визначених Законом України «Про загальну середню освіту».

Наказом МОН України 291 від 28.03.2018 регламентується створення комісії у рівній кількості від задіяних сторін.

Наказом 271 від 23.10.2018 затверджено склад комісії не в рівній кількості: дванадцять чоловік - райрада, райдержадміністрація і управління освіти. І тільки по двоє від батьків та вчителів"
, - написала у редакцію одна із мам школяра.

Читайте також: Ви всі змовились: директора криворізької школи №4 вибиратимуть чиновники

Схвильовані батьки хочуть бачити директоркою односельчанку, але побоюються, що такий склад комісії може обрати "свою" людину, в якій може бути зацікавлена райдержадміністрація.

Редакція у робочий час поцікавиться думкою чиновників щодо такої позиції батьків.

Комментарии (2)

Бедный_студент

07:06, 25 октября 2018

В сельской школе такие страсти...

Бедный_студент

15:10, 25 октября 2018

Сон, ахаха) к чему это?)

Ссылка скопирована в буфер обмена