В українських школах заговорить тиша: навчальні заклади отримають підручники з фото відомих криворіжців

В українських школах заговорить тиша: навчальні заклади отримають підручники з фото відомих криворіжців

Фото: Первый Криворожский

Кожна школа України отримає «Зіркову абетку» для популяризації вивчення жестової мови. У книзі відомі українці розшифровують алфавіт жестовою мовою.

До проекту «Зіркова абетка» долучилися й двоє відомих уродженців Кривого Рогу: Володимир Зеленський та Анатолій Анатоліч.

Книжки надійдуть до українських шкіл у рамках Меморандуму про співробітництво у розбудові інклюзивного суспільства та популяризації жестової мови, підписаним між Міністерством освіти і науки України та ГО «Відчуй».

Читайте також: МОН прагне об'єднати зусилля батьків та педагогів, щоб розвинути інклюзивне навчання в школах України

«Сьогодні щонайменше 223 тисячі людей спілкуються жестовою мовою. Це робить її однією із найуживаніших в Україні. Завдяки співпраці з ГО «Відчуй» ми зможемо поширити цю інформацію в усіх школах України і заохотити молоде покоління вчити жестову мову», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У документі прописана й співпраця в межах проекту «Коли тиша заговорила». Проект спрямований на розвиток толерантності та популяризацію інклюзії серед педагогів та школярів.

«Тепер тиша справді заговорить. Це має велике значення для багатьох наших співгромадян», – додав очільник ГО «Відчуй» Андрій Пишний.

Читайте також: Якщо вчителі не можуть дати раду булінгу у школі – звертайтеся із заявою до поліції




Комментарии (9)

Эйяфьядлайекюдль

14:32, 30 сентября 2018

Супер, считаю! Не нужно быть глухонемым, чтобы знать язык общения людей с проблемами слуха и голоса. Ведь если у людей с ограниченными возможностями возникнет потребность спросить дорогу или попросить о помощи, им не на кого рассчитывать, если поблизости не найдутся люди, знакомые с их азбукой. Прекрасная инициатива, а популяризация среди молодежи фотографиями звезд - удачное решение.

Demon4ik

12:18, 01 октября 2018

Да ладно. Я тебе открою секрет: достаешь смартфон........

Эйяфьядлайекюдль

16:58, 01 октября 2018

До этой статьи не интересовалась, а сейчас с удовольствием смотрю уроки языка жестов в ютубе. во-первых, это красиво. Во-вторых, интересно. В-третьих, пока это нестало мейнстримом, можно "громко обсуждать" что угодно в людномместе со знакомыми, владеющими этим языком, никому не мешая при этом с очень низкой долей вероятности, что окружающие поймут.

А поговорить?

15:28, 30 сентября 2018

Ющенко Бджелы, Мыши летючи чы падлюка?
Катя Клер Ликарня Майбутнего чы ссука?

Эйяфьядлайекюдль

15:42, 30 сентября 2018

Чушь перемеленная. ГОСТ. Вес нетто. Срок годности неограничен.

А поговорить?

15:52, 30 сентября 2018

Я знаю языг. Средний палец разогнут, остальные согнуты в кукиш.

Эйяфьядлайекюдль

16:04, 30 сентября 2018

Ну, если ты только один этот жест и знаешь, подозреваю, в гипс на активном пальце встрочена молния уже.

КР_ВЕСЕЛЬЕ

16:48, 30 сентября 2018

Всёх одели нормально, но почему же Каменских так явно пропагандирует секс? Нужно было сразу без верха фотографировать. Что там дети не видели, а? Это абетка для детей или для их пап?

Shakhtar

14:41, 01 октября 2018

Фігня

Ссылка скопирована в буфер обмена