Чому в Дніпропетровський області зменшили бюджет на утримання автомобільних доріг

Чому в Дніпропетровський області зменшили бюджет на утримання автомобільних доріг

Фото: Первый Криворожский

Уряд затвердив перерозподіл коштів на будівництво та реконструкцію автодоріг державного значення. В рамках програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» у Дніпропетровській області зменшено бюджет.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів України 5 вересня 2018 року.

Про це повідомляє прес-центр Кабінету Міністрів України.

З метою раціонального використання бюджетних коштів у сезон будівництва доріг Уряд прийняв рішення внести зміни до переліку об’єктів капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення та обсягів бюджетних коштів у рамках окремих бюджетних програм, які реалізуються у 2018 році.

Читайте також: За яким принципом розподіляють гроші на ремонт доріг в Україні

Так, за результатами 7 місяців роботи Урядом прийнято рішення щодо перерозподілу коштів, передбачених окремими бюджетними програмами. Перерозподіл буде здійснюватися з об’єктів, де за результатами проведених тендерних процедур виникла економія коштів. Ці кошти будуть перерозподілені на інші об’єкти, що потребують додаткового фінансування. Також з переліків виключено об’єкти, які не забезпечені проектною документацією та не готові до реалізації.

В рамках програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» передбачається зменшення видатків у низці областей, зокрема:

-Дніпропетровській області на 25,99 мільйонів гривень;
-Волинській області на 3,87 мільйона гривень;
-Житомирській області на 61,4 мільйона гривень;
-Івано-Франківській області на 47,97 мільйонів гривень;
-Київській області на 28,37 мільйонів гривень;
-Миколаївській області на 98,61 мільйонів гривень;
-Чернівецькій області на 67,81 мільйонів гривень.




Натомість збільшено видатки у

-Вінницькій області на 46 мільйонів гривень;
-Кіровоградській області на 52,85 мільйона гривень;
-Одеській області на 30 мільйонів гривень;
-Полтавській області на 50 мільйонів гривень;
-Хмельницькій області на 25,33 мільйонів гривень;
-Черкаській області на 25 мільйонів гривень.

Читайте також: У Кривому Розі шукають фірму, яка ремонтуватиме вулиці і дороги міста

За бюджетною програмою «Покращення стану автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів – Тернопіль – Умань; Біла Церква – Одеса – Миколаїв – Херсон» передбачено зменшення видатків у:

-Київській області на 133,5 мільйона гривень;
-Одеській області на 198,2 мільйонів гривень.

Натомість збільшено видатки у:

-Вінницькій області на 231,92 мільйона гривень;
-Черкаській області на 99,79 мільйонів гривень.

Водночас передбачається перерозподіл видатків у межах областей за результатами проведення тендерних процедур та економії коштів, які перерозподілені на інші об’єкти, що потребують додаткового фінансування в рамках бюджетних програм «Покращення стану автомобільної дороги Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка», «Покращення стану автомобільної дороги Житомир – Чернівці», «Покращення стану автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський».





Комментарии (2)

. Виталий.

09:17, 06 сентября 2018

Надо же Киеву транш очередной отдавать че не понятно.А так с каждой области отрезали и киеву нормально!!!

Juristik123

13:38, 06 сентября 2018

В рамках программы "Развитие сети и содержание автомобильных дорог общего пользования государственного значения" предусматривается уменьшение расходов в ряде областей, в частности: Волынской области - на 3,87 млн грн, Житомирской - на 61,4 млн грн, Ивано-Франковской - на 47,97 млн грн, Киевской - на 28,37 млн грн, Николаевской - на 98,61 млн грн, Черновицкой - на 67,81 млн грн", - говорится в сообщении.

Сэкономленные средства решили перенаправить в Винницкую (в размере 46 млн грн), Днепропетровскую (25,99 млн грн), Кировоградскую (52,85 млн грн), Одесскую(30 млн грн), Полтавскую (50 млн грн), Хмельницкую (25,33 млн грн) и Черкасскую(25 млн грн) области. Liga.net.
Так кому верить? 1kr или liga

Ссылка скопирована в буфер обмена