Новий закон дозволить українським чоловікам раніше закінчувати робочий день

Новий закон дозволить українським чоловікам раніше закінчувати робочий день

Фото: Первый Криворожский

Новий закон дозволить батькам раніше закінчувати робочий день. Тобто українські чоловіки, які через роботу не мають часу приділяти дітям більше уваги, тепер матимуть таку можливість.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства соціальної політики.

29 серпня на засіданні Уряду прийнято рішення схвалити розроблений Міністерством соціальної політики проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних із поєднанням сімейних і трудових обов’язків)».

Читайте також: Що чекає батьків, які не сплачують аліменти

У Міністерстві стверджують, що проект нормативного акту створений з метою забезпечення соціальних гарантій усім працівникам без дискримінації за ознакою статі.

З метою забезпечення таких гарантій, вносяться відповідні зміни до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про відпустки», згідно з якими, зокрема, на батька поширюється право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця.

Так, норми законодавства про працю приводяться у відповідність до норм Сімейного кодексу України, Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» з урахуванням їх адаптації до законодавства та стандартів Європейського Союзу у соціально-трудовій сфері.

Читайте також: Українські діти можуть виїхати за кордон з тим із батьків, з ким проживають


Комментарии (3)

FUMIGATOR

23:53, 30 августа 2018

А у кого свой бизнес начхать на такую лобуду.Сам себе хозяин.

MedikoMent

12:19, 31 августа 2018

Новий закон дозволить українським чоловікам м раніше кінчати ахахаха

ридус

14:26, 31 августа 2018

офисный планктон встрепенулся

Ссылка скопирована в буфер обмена