Пресс-релиз

Пост в Facebook «реанимировал» сквер в Покровском районе

Пост в Facebook «реанимировал» сквер в Покровском районе

Фото: ООО МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ

Полсотни людей, триста мешков мусора и сорняков, активная работа граблями и вениками – так провели воскресное утро жители улиц Калантая и проулка Бутлерова. Как итог – полное преображение сквера, расположенного в квартале этих домов. Вернее, его возвращение из-под зарослей и завалов мусора.

А началось все с поста в Facebook. Александр Крусь всю жизнь живет в доме на Калантая, почти на углу зеленой зоны. На его глазах некогда полноценный сквер постепенно превращался в неухоженный и просто опасный пустырь. Рядом – детский сад. Через эту зону дети ходят в школы № 46, 93, 111.

Говорит, вечером ходить страшно – освещения нет, заросли кустарников и амброзии стали местом стихийной свалки и средой обитания бездомных собак и маргинальных личностей.

После тщетных попыток «вживую» найти ответственный за территорию орган или инстанцию, Александр в конце июля написал на своей странице в Facebook просьбу о помощи в этом поиске. В комментариях обсудили, что из-за бюрократических проволочек с мертвой точки дело сдвинется нескоро. Потому решили самоорганизоваться на субботник, а заодно и познакомиться с другими неравнодушными соседями.

Помощь нашел Сергей Бондаренко. Мужчина уже восемь лет живет в десяти метрах от сквера, и за эти годы видел, как сорные деревца достигали высоты двухэтажного дома.Сергей решил сделать репост записи соседа в группу «Школа розвитку дворів», попросив общественный союз «Зеленый центр Метинвест» поддержать людей.

Получил обратную связь, связался с менеджерами центра, и уже через неделю жители смогли выйти на генеральную уборку сквера со всеми необходимыми инструментами и материалами.






- Я расклеил по району 400 объявлений, чтобы созвать как можно больше людей. За день до субботника мы выкосили поросль, - рассказывает Александр. – У одних нашли газонокосилку, у других – бензопилу. «Зеленый центр» помог инвентарем, краску дал. А остальные пришли работать. Это самое важное, что люди вышли.

Без них инвентарь – штука бесполезная. Сейчас разрабатываю проект сквера – думаю подать заявку на программу «Общественный бюджет». Инициативу просто так бросать нельзя. Тем более я увидел, как много неравнодушных людей. Это вдохновляет.




Взрослые помнят, как уютно в этом сквере было раньше, и хотят сделать его любимым местом для отдыха уже своих детей. А пока папы подварят конструкции, «Зеленый центр Метинвест» предоставит краски, привезет песок, и жители соберутся на новый субботник.




Комментарии (30)

.,.,.,

10:31, 14 августа 2018

ВСІ МОЛОДЦІ!

Пауков

10:42, 14 августа 2018

Мені одне цікаво, скільки через ці зелені центри та програми соцпартнерства в бюджет міста не доходить грошей?

Пауков

12:24, 14 августа 2018

Bладислав .... Може одразу в Спортлото? З тим же результатом.

Пауков

13:11, 14 августа 2018

Bладислав .... От і кепсько, що не бажаєш. І сотні тисяч інших не бажають.

Пауков

14:41, 14 августа 2018

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення міської ради
31.01.2018 №2396
Звіт
з виконання у 2017 році Програми залучення інвестицій та розвитку міжнародної співпраці в м. Кривому Розі на 2016 – 2020 роки
...... У місті протягом багатьох років успішно реалізується практика соціального партнерства, що полягає в поєднанні зусиль і ресурсів влади та бізнесу міста задля спільного втілення соціально-економічних та культурних проектів у всіх сферах його життєдіяльності.
У межах реалізації практики корпоративно-соціального партнерства в 2017 році між виконавчим комітетом Криворізької міської ради та підприємствами Групи Метінвест (приватні акціонерні товариства "Північний гірничо-збагачувальний комбінат", "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат"), публічним акціонерним товариством "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" були укладені договори соціального партнерства на суму 60,0 млн.грн. Інвестовані кошти підприємств були спрямовані на розвиток соціальної інфраструктури, а саме: благоустрій вулиць, зон відпочинку, шляхово-мостового господарства, ремонт центральних і внутрішньо-квартальних доріг та покращення інших соціально-культурних напрямів розвитку міста. .... 60 лямів повз касу міста.

Пауков

14:53, 14 августа 2018

Bладислав .... Рішення міськради що до ставок податку на землю, досить жваво обговорювалось на данному ресурсі. Просто у когось коротка пам'ять.

Пауков

14:58, 14 августа 2018

https://1kr.ua/news-34083.html
https://1kr.ua/news-40406.html

Пауков

15:09, 14 августа 2018

Bладислав .... Нема тексту договору у відкритому доступі. Подивимося що за відповідь на запит прийде, і че прийде взагалі.
А то не ясно. Тільки но Арселор вирішив на 21,5 лямів соцпартнерства впрягтися, як одразу депутат від жопопблоку просить понизити їм ставку на землю. І так з кожним соцпартнером))) Ну ладно один-два випадки, то совпадєніє. Але ж регулярне повторення - це вже закономірність.

Викушка

13:34, 14 августа 2018

Ой, да даже если бы не было проектов - то то равно деньги бы отмывались,а так хотя бы польза какая-то есть.

Пауков

14:17, 14 августа 2018

Викушка Еееммм. В тому то і справа, що через проекти легше відмити. Бо не треба прозорих тендерів оголошувати, дотримуватися процедур держзакупівель. Інформація по кошторисам не підпадає під визначення "публічна" тощо. А отже купити товар чи замовити послугу можна у будь кого по будь якій ціні. Плюс все це провести через свій банк (ПУМБ - каса ахмєта), через ГС "Зелений центр". А це додатково можна взяти комісії за переводи, платежи, це зарплата манагєрам та працівникам Зеленого центру, де сидять свої люди. Круто, да? От і прикинь скільки на пустому місці можна подоїти бюджет.

Пауков

15:02, 14 августа 2018

Bладислав .... Оце реально сидять і думають як би його трохан більше заробити ніж платять зарплати. А давай уйдемо від прозорих аукціонів через соцпартнерство. Ахмєту в принципі пофіг яким чином з нього та сума за аренду піде. Зато місцевим керманичам ні. Бо якщо всі гроші через конкурс опановувати, то імовірність виграшу тендеру падає. А якщо через соцпартнерство, то смокціть лисого, громадяне, це не вашого ума справа як ми ті 60 лямів попиляли. Нема такого закону.

Пауков

16:26, 14 августа 2018

Bладислав .... Ще одна цікава закономірність. Осваюють бюджети соцпрограм в якості манагєрів ЗЦМ і прочих в соновному особи наближені до керівництва комбінату та місцевого самоврядування. Це звичайно, можна списати на розмір міста, мовляв хоч і велике, а все таки тісне. То да сьо. Але я чомусь маю сумніви що до випадковості цих фактів.

Пауков

15:12, 14 августа 2018

Bладислав .... Я манагєр велкого підприємства. Мені треба лояльність місцевої влади. Чом би за рахунок підприємства і самому не нажитися і з місцевими не поділитися? По якій статті провести ГЗК покупку дитячого майданчика для села Затупиздрівка? Отож. Хазяїн побачить, яйця відкрутить. А так через "соцпартнерство" всі задоволені. Перед законом - чисті, перед власником- чисті. Профіт

Викушка

11:23, 16 августа 2018

А разве сейчас тендеры не выиграют "кто надо" через то же прозорро? Это все пыль в глаза.

Пауков

11:33, 16 августа 2018

Викушка Ні. Є конретні правила ведення торгів та проведення тендерів. Кожен бажаючий може прийняти участь і виконавши всі вимоги закону та правил виграти торги. 17.7 млрд грн економії бюджетних коштів за 2017 рік.

Ссылка скопирована в буфер обмена