Розгляд апеляції Назарова, винного у збитті Іл-76, продовжиться після експертизи

Розгляд апеляції Назарова, винного у збитті Іл-76, продовжиться після експертизи

Фото: Первый Криворожский

Розгляд апеляційної скарги генерал-майора Віктора Назарова, якого визнали винним у загибелі українців на борту Іл-76, продовжиться не раніше вересня цього року. Про це нашій редакції повідомив адвокат родин потеріплих Віталій Погосян.

Павлоградський суд визнав генерала Віктора Назарова винним у службовій недбалості. 14 червня 2014 року члени терористичного угрупування Л/ДНР збили військово-транспортний літак Іл-76 з ракетного комплексу. Це сталося, коли літак заходив на посадку в аеропорту Луганська. Загинули 40 українських військових, серед яких 6 криворіжців і один мешканець Криворізького району.

Після того, як суддя Павлоградського суду Наталя Самоткан винесла вирок генерал-майору Віктору Назарову - 7 років позбавлення волі, він подав апеляцію.

Останнє судове засідання наразі відбулося у січні 2018 року. Тоді в апеляційному суді Дніпропетровської області було вирішено призначити повторну судову експертизу. Сторона потерпілих, яку представляли прокуратура і адвокати, були категорично проти проведення повторних експертиз, оскільки вважають це затягуванням судового процесу.

Адвокат потерпілих Віталій Погосян повідомив нашому кореспонденту, що наразі справа ще знаходиться на етапі експертизи у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз.

Експертизу проведуть не раніше вересня.

Зазначимо, що у справі В’ячеслава Волка експертизу також проводили у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз. Проведенням експертизи займався судовий експерт інституту Полуянов. Детальніше читайте у матеріалі: Криворізька суддя прокоментувала рішення про відмову у відновленні справи військових про поранення В'ячеслава Волка.



Ссылка скопирована в буфер обмена